Odvojeno okupljanje otpada

Komunalac zamjenjuje narančaste vrećice, počela podjela spremnika za reciklabilan otpad u Lovranu

Marina KiriginLOVRAN – Općina Lovran je u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energijsku učinkovitost nabavila spremnike za odvojeno prikupljanje reciklabilne frakcije komunalnog otpada.


Komunalac je jučer počeo s dodjelom spremnika na području Općine Lovran koji zamjenjuju narančaste vrećice. Spremnici se dijele na dvjema lokacijama. Prva je lokacija u Lignju kod društvenog doma do 16. srpnja od 9 do 13.30 sati, a druga lokacija bit će u Lovranu – »kasarna« (prostor bivšeg Soleka) gdje će se kante dijeliti od 19. do 23. srpnja od 9 do 13.30 sati.


– Korisnici usluge mogu spremnike preuzeti i u Poslovnoj zoni Komunalac u Jurdani svakog radnog dana od 8 do 14 sati. Spremnici se dijele besplatno, a naknada se za odloženi otpad posebno ne naplaćuje. Starijim i nepokretnim osobama spremnik ćemo dostaviti na kućnu adresu uz prethodni zahtjev putem donje e-pošte ili telefona. Prestaje se s izdavanjem narančastih vrećica za odlaganje reciklabilnog komunalnog otpada – poručili su iz Komunalca.