Siječanj darivanja

“Kolibrićima” darovan glazbeni kantunić

Aleksandra Kućel Ilić

Foto S. Drechsler

Foto S. Drechsler

Dar je vrijedan nešto više od 16.000 kuna, a osim glazbene opreme za senzornu sobu, u njemu su bili i novi didaktički materijaliOPATIJA – Darovi se dijele u prosincu, zaljubljeni će možda razmijeniti simpatičan znak pažnje za Valentinovo u veljači, no na području Grada Opatije je vrijeme darivanja i u inače štedljivom siječnju. I upravo je jedna takva hvalevrijedna akcija s humanitarnom notom jučer realizirana u prostorijama Društva »Naša djeca« Opatija na Lipovici, gdje je direktor gradske tvrtke Opatija 21 Igor Štok uručio pomoć za »Kolibriće«, radionicu-igraonicu za djecu s teškoćama u razvoju i kroničnim bolestima koja već 20 godina postoji u okvirima DND-a Opatija, tajnici DND-a Sanji Škorić.


Vrijedna donacija


Primopredaju vrijednoga dara, nešto više od 16.000 kuna, a to su sredstva zahvaljujući kojima je opremljen »kantunić« za najmlađe, te je senzorna soba dobila glazbeni kutak, nove didaktičke materijale i prostor za opuštanje – tihu sobu, uveličali su jučer i opatijski gradonačelnik Fernando Kirigin jer Grad Opatija odlično surađuje s DND-om te dječja gradonačelnica Opatije Lucija Čerina.


– Zadovoljstvo mi je što možemo kontinuirano pomagati Društvu Naša djeca i Kolibrićima i mogu najaviti da će se ukoliko to poslovanje bude dopuštalo, takva praksa nastaviti i u idućim godinama. Nadam se da će djeca i sve osobe koje s njima rade biti zadovoljne i spremni smo i dalje slušati koje sve potrebe postoje, te zatim nastojati pomoći, rekao je Igor Štok, dodavši da »za lijekove i ovakve donacije koje pomažu djeci nije potrebno zahvaljivati«.
Ipak, na vrijednom daru koji već kontinuirano stiže za podizanje standarda najmlađima, od srca se jučer zahvalila »prva dama« opatijskog DND-a Sanja Škorić.


»Okrugli« rođendan


– Ova donacija je jako vrijedna i zahvaljujem se i Opatiji 21 i Gradu Opatiji, te direktoru Štoku i gradonačelniku Kiriginu, a posebno mi je drago što je pomoć došla na početku godine u kojoj upravo Kolibrići, osnovani inače 14. veljače, slave 20 godina uspješnog rada, što ćemo i proslaviti uz posebnu svečanost. Do danas je kroz našu radionicu prošlo 116 djece s područja Opatije i susjednih općina. Sve su edukacije i radionice pod stručnim vodstvom, a uskoro krećemo s novim programom »Terapija igre«, kazala je Sanja Škorić.


– Iznimno mi je drago da je zahvaljujući direktoru naše gradske tvrtke Opatija 21 Igoru Štoku još jedna vrijedna donacija stigla do onih kojima je potrebna. Društvo Naša djeca je osim u Opatiji prepoznato i u cijeloj Hrvatskoj, iza njega su brojne nagrade i donacija je stigla u prave ruke, zaključio je opatijski gradonačelnik Fernando Kirigin.


Nakon sobe i senzorni vrt


– Ove godine DND Opatija obilježava još jednu vrijednu obljetnicu – 70 godina postojanja. DND je osmislio i pokrenuo velike projekte u Opatiji, primjerice prvi defektološki kabinet 2008. godine i prvi logopedski kabinet 2009., a u planu je nakon senzorne sobe i uređenje senzornog vrta, najavila je predsjednica DND-a Opatija Sanja Škorić.