Početak radova

Kod Komunalca u Matuljima grade se novo raskrižje i autobusna stanica

Aleksandra Kućel Ilić

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Očekujemo da raskrižje bude gotovo do kraja studenoga i da se ostvari najvažniji element ovog projekta, a to je veća sigurnost svih sudionika u prometu – rekao je matuljski načelnik Mario ĆikovićNakon što su početkom tjedna u Jurdanima, na raskrižju koje vodi prema Komunalcu, Liburnijskim vodama i reciklažnom dvorištu Općine Matulji započeli radovi koji će trajati u iduća četiri mjeseca, s glavnim informacijama o značajnoj investiciji na press konferenciji oglasili su se načelnik Općine Matulji Mario Ćiković i predstavnici izvođača radova, GP Mikić, Ante Babić i Hrvoje Karačić.


Tijekom »prve smjene« promet se u ovom dijelu Općine Matulji regulira uz pomoć semafora te je načelnik Ćiković pozvao sve sudionike u prometu na strpljenje jer unatoč tome što je turistička sezona u tijeku, radovi su morali početi kako se ne bi dočekala najjača zima, kad je asfaltiranje teže izvedivo.


Bolja komunikacija


– Nalazimo se na gradilištu, na državnoj cesti D-8 gdje se rekonstruira raskrižje prema Komunalcu i Liburnijskim vodama. Osim što će se rekonstruirati raskrižje, ujedno će se u nastavku investicije napraviti i nova autobusna stanica.
Naime, želja nam je da ljudi koji ovdje rade, a ima ih dosta, s obzirom na to da se radi o radnoj zoni u kojoj ima više firmi, imaju što bolju komunikaciju putem mjesnog autobusnog prijevoza.


Investitori su Hrvatske ceste i Općina Matulji, a vrijednost je dva i pol milijuna kuna. Na javnom natječaju što smo ga raspisali pobijedila je tvrtka GP Mikić s Krka i vjerujem da će zahtjevan posao uspješno napraviti.


Na našem su području već do sada radili nekoliko većih poslova i uvijek smo bili zadovoljni učinjenim. Rok dovršetka radova je četiri mjeseca i ne očekujemo da će biti kašnjenja niti produžetaka, a kako ne bismo uhvatili najjaču zimu, krenuli smo sada, kada je možda i malo prevruće za ovakve radove.


Ipak, što je, tu je – krenulo se i do kraja studenoga očekujemo da raskrižje bude gotovo i ono što je najvažnije, da se ostvari najvažniji element ovog projekta, a to je veća sigurnost svih sudionika u prometu.


Ovdje se sada nalazi i reciklažno dvorište, što također povećava promet na ovome području i stoga smo jako zadovoljni zbog početka ove investicije – rekao je načelnik Mario Ćiković po čijim riječima će se promet na novom, moderniziranom raskrižju kad bude dovršeno regulirati bez semafora.


Uzlazna putanja


Ante Babić, tehnički direktor u firmi GP Mikić, u pratnji svog pomoćnika Hrvoja Karačića, izrazio je zadovoljstvo zbog činjenice da će ovim radovima pridonijeti uzlaznoj putanji općine koja je poznata po razvitku poduzetništva.


– Pitanje izvedbe križanja na državnoj cesti u ovom je slučaju vrlo osjetljivo jer su zavoji na obje strane i dosta je nepregledno, tako da će ovo tehničko rješenje prema kojemu izvodimo radove, a koje će uključiti javnu rasvjetu i dodatne skretače, uvelike pomoći u najvažnijem cilju – a to je sigurnost na prometnici.


Drago nam je da sudjelujemo u ovom projektu koji je jedan u nizu projekata u suradnji s Hrvatskim cestama, odnosno Općinom Matulji, čime ćemo dati doprinos razvitku ovog područja – rekao je Ante Babić.