Kandidat SDP-a

Kirigin: Opatijci su odlično prihvatili naš fer program

Portal Novi listOPATIJA – Fernando Kirigin, kandidat SDP-a za gradonačelnika Opatije, predao je jučer više od 1.000 potpisa građana kao potvrdu podrške kandidaturi. Sukladno zakonskim odredbama, da bi kandidatura bila valjana, kandidat u Opatiji mora prikupiti minimalno 450 potpisa sugrađana. Taj broj SDP i Kirigin su u samo pet dana prikupljanja potpisa značajno nadmašili te prvi predali službenu kandidaturu izbornom povjerenstvu.


– Iako su nam pandemija i epidemiološke mjere otežale prikupljanje potpisa, uspjeli smo u vrlo kratkom roku značajno »prebaciti cilj«. Oduševljen sam potporom građana koju smo dobili, pokazatelj je to da su Opatijci prihvatili našu pozitivnu kampanju i fer program za Opatiju – kazao je Kirigin.


Naglasio je da činjenica da su prvi predali potpise pokazuje da je SDP daleko najjača politička opcija u Opatiji, koja može organizirati ovako zahtjevan zadatak u kompliciranoj situaciji.
– To pokazuje i našu spremnost da od prvog dana krenemo ozbiljno raditi na realizaciji programa. SDP ima brojne kvalitetne članove, koji su u suradnji s građanima osmislili odličan program i koji će biti i zaduženi za njegovo ostvarenje. Već se dugo vremena pripremamo za preuzimanje odgovornosti za Opatiju. Protekle godine proveli smo među građanima razgovarajući, slušajući i pomno bilježeći njihove probleme. Ali i stvarajući dobar i fer program koji ih može riješiti. Na takav način radit ćemo i ubuduće, a Opatijci su to prepoznali i dali nam svoju snažnu podršku – rekao je Kirigin.
Poručio je da su, prema reakcijama građana, mogli sakupiti i puno više potpisa, no nisu htjeli Opatijke i Opatijce izlagati nepotrebnom riziku.


– Ovo je formalnost koju smo brzo završili, hvala svima koji su nam dali svoj potpis i riječi podrške. Nastavljamo dalje s predstavljanjem programa koji će stvoriti fer Opatiju jer umjesto praznih obećanja, imamo projekte spremne za realizaciju – zaključio je Kirigin.