Kvartovsko okupljalište

Jedini kafić u opatijskom naselju Kosovo zatvorio svoja vrata

Marina Kirigin

Foto Marina Kirigin

Foto Marina KiriginOPATIJA – »Kvartovski« kafić, caffe bar Lupo smješten u »srcu« opatijskog naselja Kosovo, zatvorio je svoja vrata. Vlasnica ugostiteljskog obrta Kristina Horvat na takav se potez odlučila nakon 20 godina rada u tom jedinom ugostiteljskom objektu u opatijskom naselju.


Razlog zbog kojeg je odustala nakon dva desetljeća rada je manjak posla, ali i činjenica da vlasnik prostora, tvrtka Konzum, nije željela spuštati cijenu zakupa.


Sve to dovelo je do neisplativosti poslovanja i zatvorilo vrata kafića koji je i dalje opremljen ugostiteljskim inventarom u vlasništvu Kristine Horvat pa se stoga nada da će se uskoro pronaći novi zainteresirani zakupac prostora i ponovo imati interesa ponuditi ugostiteljsku uslugu.
Obitelj Horvat nije se prestala baviti ugostiteljstvom jer u susjednoj jedinici lokalne samouprave, u Lovranu, drže caffe bar Rapido.


Zatvaranje kafića usred ljeta u opatijskom naselju nažalost je samo najava onome što će se početi događati ove jeseni uslijed loše turističke sezone izazvane covid krizom, smatraju brojni ugostitelji.