Prodaja

JAVNA VAGA NA TOŠINI Zgradu »peze« kupila tvrtka koja inače trguje solarnim panelima

Marina Kirigin

Novi vlasnik je tvrtka »Hvaljen budi« koja ima maloprodajnu mrežu u čitavoj Hrvatskoj. Nekadašnjoj »pezi« slijedi obnova i rekonstrukcijaOPATIJA – Nakon nekoliko neuspješnih natječaja, tvrtka Komunalac sa sjedištem u Jurdanima prodala je zgradu javne vage na Tošini po cijeni nešto većoj od 1,7 milijuna kuna.


Potvrdili su to jučer u Komunalcu, navevši da je novi vlasnik tvrtka »Hvaljen budi«, poznata po trgovini solarnim panelima koja ima maloprodajnu mrežu u čitavoj Hrvatskoj.


U skladu s tom djelatnošću trebala bi biti i nova namjena nekadašnje »peze«, kojoj slijedi obnova i rekonstrukcija. Novi vlasnici, sukladno prostorno-planskim izmjenama, imaju mogućnost nadogradnje kata na zgradi, a očekuje se da će nekretninu na dobroj prostornoj lokaciji iskoristiti za trgovinu s pratećim poslovnim sadržajima.
– Cijena po kojoj je prodana neznatno je viša od one istaknute na zadnjem natječaju. Novi vlasnici, koliko je nama poznato, u planu imaju napraviti poslovni objekt. Novac koji smo dobili mislim da ide za otplatu kredita za teren koji smo kupili u Jurdanima, a koji još uvijek otplaćujemo – rekao je Duško Kulaš, djelatnik tvrtke Komunalac.