"CAC Opatija 2022"

Internacionalna izložba pasa u subotu na lovranskom igralištu

Radovan Trinajstić

NL arhiva

NL arhiva

Prema utvrđenom programu, prijem i registracija vlasnika pasa i njihovih ljubimaca očekuje se od 8.30 do 10 sati.LOVRAN – Kinološko društvo Opatija organizira u subotu, 24.rujna Internacionalnu izložbu pasa “CAC Opatija 2022” koja će se održati na lovranskom nogometnom igralištu “Lokva”. Prema utvrđenom programu, prijem i registracija vlasnika pasa i njihovih ljubimaca očekuje se od 8.30 do 10 sati.


Nakon toga slijedi službeno otvorenje izložbe i ocjenjivanje pasa prema vrstama pasmina koje će obaviti 4 službena kinološka suca. Službeni suci će unutar 10 FCI grupa izabrati najljepšeg i najkvalitetnijeg psa svake pasmine pasa. Za kraj kinološke izložbe upriličit će se revijalni program u kojem će se izabrati 3 najljepša psa koji će ujedno biti pobjednici ove tradicionalne izložbe pasa.


Kao posebnost i zanimljivost ove izložbe, nekolicina članova AGILITY sekcije opatijskog kinološkog društva na kraju će upriličiti svoj nastup u kojem će kao sportska disciplina zajedno nastupiti pas i njegov vlasnik savladavajući postavljene prepreke na poligonu. Prema riječima organizatora očekuje se dolazak 200-tinjak pasa, odnosno oko 80 različitih pasmina pasa iz Hrvatske, Slovenije i Italije. Stoga se pozivaju svi ljubitelji pasa da se tijekom posjeta ovoj izložbi upoznaju s dobro znanim, ali i manje poznatim pasminama što čini ovu izložbu vrlo zanimljivom i atraktivnom.