Djelo bračnog para Karan

Grand hotel Adriatic ima najveće ručno izrađene jaslice na Kvarneru

Aleksandra Kućel Ilić

Snimio Vedran KARUZA

Snimio Vedran KARUZA

Bračni par iz Ferdinandovca, Mirjana i Mladen Karan, uspjeli su u svojoj ideji da jubilarno, peto izdanje jaslica u GH Adriatic bude još ljepšeOPATIJA – Božićni program u Grand hotelu Adriatic u Opatiji i ove je godine poseban, a svoj peti rođendan slave i najveće ručno izrađene jaslice na Kvarneru. Predvorje hotela uz originalno uprizorenje Betlehema i Isusovog rođenja plijeni pažnju ne samo gostiju hotela, već i brojnih vanjskih posjetitelja koji su se tijekom prethodnih godina već navikli na činjenicu da u Opatiji postoji hotel s jaslicama koje su među najvećima u Hrvatskoj.

Foto galerija: Najveće jaslice u Hrvatskoj - u Grand hotelu Adriatic u Opatiji Foto: Vedran KaruzaIz predbožićnog razdoblja u predbožićno razdoblje, ove su jaslice s oko 200 figura različitih veličina, stalno rasle i nadopunjavale se. Početak nije bio skroman, jer su tijekom premijere zauzimale šezdesetak kvadrata, a sadašnjih 105 kvadrata predstavlja maksimum i u ovom trenutku nema mogućnosti za njihovo širenje. Ipak, s obzirom da im je visina gotovo pet metara, unutar samog uprizorenja života nekad, vješti majstori koji su se pobrinuli za svaki detalj, bračni par iz Ferdinandovca, Mirjana i Mladen Karan, uspjeli su u svojoj ideji da jubilarno, peto izdanje jaslica u GH Adriatic bude još ljepše. Naime, kao što je poznato, ove su jedinstvene jaslice u vlasništvu opatijskog hotela koji se njima ponosi, ali ih svake godine iznova postavljaju sami autori i uz njihov trud i umijeće ova prekrasna blagdanska bajka unutar tjedan dana rezerviranih za njezinu realizaciju, postaje prizor koji goste ostavlja bez teksta…


– Pripremili smo jedan poseban doček Božića, a favorit u cijeloj priči su nam i ove godine ručno izrađene jaslice, prema informacijama s kojima raspolažemo, vjerojatno najveće u cijeloj zemlji – rekla je predsjednica uprave Grand Hotela Adriatic u Opatiji Suzi Matika.
Više možete pročitati u tiskanom izdanju u subotu!