VRUĆA TOČKA DNEVNOG REDA

Gradsko vijeće Grada Opatije usvojilo rebalans proračuna

Aleksandra Kućel Ilić

Foto Damir Škomrlj

Foto Damir Škomrlj

Uravnoteženje budžeta usvojeno je većinom glasova, nakon što je »vruća točka« na prethodnoj, lipanjskoj sjednici zbog prevelikih nesuglasica u redovima vijećnika bila »vraćena na doradu«OPATIJA – Nakon jučerašnje svečane sjednice, danas je u Centru Gervais, uz pridržavanje epidemioloških mjera održana i redovna sjednica Gradskog vijeća Opatije.


Obilan dnevni red, ali i već tradicionalno mnogobrojna vijećnička pitanja, produljili su sjednicu iz poslijepodnevnih u večernje sate, a najviše je vremena utrošeno na ona pitanja koja građane najviše »pritišću« – od odvoza smeća i funkcioniranja Komunalca i Autotroleja, do pitanja turizma i gospodarstva, odnosno financija.


Nakon rasprave i iznošenja različitih ocjena vezanih uz prvi rebalans proračuna Grada Opatije u 2020. godini, ovaj je financijski dokument koji omogućava funkcioniranje lokalne samouprave, u izazovnim i financijski vrlo neizvjesnim vremenima, dobio »zeleno svjetlo«.
Uravnoteženje budžeta usvojeno je većinom glasova, nakon što je »vruća točka« na prethodnoj, lipanjskoj sjednici zbog prevelikih nesuglasica u redovima vijećnika bila »vraćena na doradu«.


Sada je koliko-toliko usuglašeni prijedlog rebalansa usvojen, no s obzirom na vremena koja tek dolaze, kako se moglo čuti na današnjoj sjednici, realno je za očekivati da će se već za koji mjesec morati razmišljati o novom uravnoteženju i preslagivanju stavki koje neće biti lagan posao.