Posebna promocija

FOTO Okusi Kvarnera u avionima Croatia Airlinesa. Evo što će putnici moći degustirati

Bruna Matičić

Foto: V. KARUZA

Foto: V. KARUZA



OPATIJA – Uskoro će domaći i inozemni putnici na svim letovima Croatia Airlinesa moći će kušati i uživati u prepoznatljivim okusima i mirisima Kvarnera, najavljeno je na predstavljanju projekta “Okusi Kvarnera u zrakoplovima Croatia Airlinesa” u opatijskoj Vili Ariston.


Foto galerija: Okusi Kvarnera u zrakoplovima Croatia Airlinesa Foto: Vedran Karuza


Radi se o zajedničkom projektu Turističke zajednice Kvarnera, Croatia Airlinesa i Hrvatske turističke zajednice u sklopu kojeg su osmišljeni su posebni paketi s lokalnim namirnicama i autohtonim okusima koji će od se od 1. kolovoza do 30. studenog 2023. posluživati u zrakoplovima Croatia Airlinesa, i to na letovima u 24 međunarodna i 8 domaćin odredišta, uključujući redovitu međunarodnu liniju Rijeka – Munchen.


-Ovo je novi projekt pozicioniranja Kvarnera kao regije gastronomije, istaknuo je primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, dok je direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov istaknula da je projekt dio dugogodišnje suradnje s hrvatskim nacionalnim avioprijevoznikom, ali i početak promocije Kvarnera kao Europske regije gastronomije 2026. godine.




– Vjerujem da će putnici na svom putovanju uživati u specifičnim namirnicama Kvarnera, ali i da će im taj mali “gastro izlet” biti poticaj da nas posjete i istraže.


Ovakvi projekti i načini isticanja gastronomije predstavljaju iskorak i daljnji rad na razvoju gastronomije, posebice sada kad smo u postupku osvajanja titule Europske regije gastronomije koja ne podrazumijeva samo promociju nego i zaštitu i promociju lokalne hrane i kulture, napomenula je Peršić Živadinov.


Predsjednik Uprave Croatia Airlinesa Slaven Bajić je kazao kako se zajedničkim projektom Okusi Kvarnera nastavlja gastronomska promocija hrvatskih regija na letovima hrvatskoga nacionalnog avioprijevoznika.


-Nakon slavonskih i dalmatinskih delicija svoje gastroputovanje nastavljamo s Kvarnerom te ćemo našim putnicima omogućiti da se upoznaju s okusima ovog područja. Ovim projektom Croatia Airlines pokazuje da je važan dio prometne i turističke infrastrukture Hrvatske i u tom smjeru ćemo nastaviti, istaknuo je Bajić.


-Kroz obroke koji se poslužuju putnicima Croatia Airlinesa na svim našim međunarodnim i domaćim odredištima predstaviti ćemo delicije i okuse karakteristične za ovaj kraj i županiju. Paketići s delicijama uključuju namaz od tune, krekere s autohtonim začinskim biljem, muštaćone i smokvenjak.


Osim što će imati priliku okusiti Kvarner, kroz promotivni sadržaj ambalaže moći će se bolje upoznati s ovom regijom, njenim destinacijama i turističkom ponudom, istaknuo je Slaven Žabo, direktor komercijalnih poslova Croatia Airlinesa govoreći kako se projektom pridonosi turističkoj promociji ove regije.


Naime, uz poseban gastronomski doživljaj Kvarner će u zrakoplovima promovirati i putnim časopisom, zanimljivim sadržajima na video ekranima te na društvenim mrežama Croatia Airlines i plakatima u poslovnicama.


Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice na kraju predstavljanja naglasio je kako se zajedničkom sinergijom može puno napraviti u pozicioniranju svih naših turističkih regija i njihove ponude.


-Iznimno mi je drago da je i Kvarner došao na red te ćemo u sljedećih nekoliko mjeseci na svim našim letovima dodatno promovirati jednu od najznačajnijih hrvatskih turističkih regija te njezinu gastronomsku ponudu, rekao je Staničić te dodao kako će daljnja suradnja i partnerstvo s TZ Kvarnera i Croatia Airlinesom ići u pravcu osiguranja cjelogodišnjih linija.


-Kvarner, ali i cijela Hrvatska prije svega je autodestinacija. Želimo li napraviti iskorak u strateškom smjeru te jačati pred i posezonu, onda je važno imati i dobru zračnu povezanost.


Upravo to će biti jedan od ključnih ciljeva u budućem repozicioniranju Hrvatske kao turističke zemlje, zaključio je Staničić.