Hangar

FOTO Bili smo na međunarodnom susretu kolekcionara vojnih memorabilija u Matuljima

Sandy Uran

Foto Mateo Levak

Foto Mateo Levak

Vojne memorabilije izložilo je četrdesetak izlagača iz našega kraja i regijeMATULJI – U prostoru Društvenog doma – Hangar održan je 11. Međunarodni susret kolekcionara militarije – vojne memorabilije, policijskog i vatrogasnog znakovlja i starina u organizaciji Hrvatskog društva kolekcionara militarije.


Foto galerija: Međunarodni susret kolekcionara militarije u Matuljima Foto: Mateo Levak


Vojne memorabilije izložilo je četrdesetak izlagača iz našega kraja i regije. U sklopu susreta, u prostoru boćarije izložene su ratne fotografije, te delaborirana MES sredstva iz perioda Domovinskog rata, koje izlaže Karlovački počasni vod – ZNG 91.

Airsoft udruga Risovi predstavila je svoju airsoft opremu, G.U.P. Valter iz Ližnjana oživio je vojnu povijest u raznim odorama iz Drugog svjetskog rata i Domovinskog rata.Specijalist za vojno naoružanje i opremu Čestmir Komarek izložio je makete borbene tehnike, Park vojaške zgodovine Pivka iz Slovenije predstavio je muzej.


Posjetitelji su mogli uživati i u razgledavanju atraktivnih starodobnih vojnih vozila privatnih kolekcionara Liburnijskog kraja, iz perioda Domovinskog rata i Drugog svjetskog rata.Posjetitelji su mogli na susretu naučiti nešto novo o kolekcionarskim predmetima, donijeti i procijeniti svoje predmete, mijenjati ili kupiti nešto novo za svoju kolekciju.


Osim u izloženim eksponatima vojnih memorabilija i starina posjetitelji su uživali i u gastro ponudi – vojnom grahu.


Foto Marko Gracin