DRAŠKI PUST

Falši Gobo zgorel, ali pravega Gobota nikad niki neće zet

Marina Kirigin

Foto David K., Foto Luigi Opatija

Foto David K., Foto Luigi Opatija

Na rivi se okupio velik broj ljudi, a 53. ispraćaj karnevala započeo je sjetno - minutom šutnje i pljeskom za Marina Krnetića Meneta, »vječnog draškog živog pustaU maloj, petmetarskoj raketi draški pust »partil« je na Mesec, nestao je na Pepelnicu u plamenu vatre na rivi u Mošćeničkoj Dragi.


Tradicija spaljivanja pusta u najmanjoj liburnijskoj općini, kojom je završeno »peto godišnje doba«, ove je godine izvedena u nešto skromnijem, kraćem izdanju, ali je bila jednako atraktivna.


Na rivi se okupio velik broj ljudi, a 53. ispraćaj karnevala započeo je sjetno – minutom šutnje i pljeskom za Marina Krnetića Meneta, »vječnog draškog živog pusta« – Gobota i »velog magneta« za privlačenje posjetitelja u Mošćeničku Dragu na Čistu sredu.


Veli pusni frend
– Ovo leto nas fali, ovde smo samo tri, neki su bolni, a Meneta ni.


Foto David K., Foto Luigi Opatija


Gobo original ni šal va pakal, prvo Pepelnice šal je na svoj zadnji let, nikada nan ga neće niki zet. Postal je, ostal i bit će naš glavni brend, naš veli pusni frend…


Spametimo se još jedanput da nas je naš najdugovječniji pust Gobo, u liku i djelu nezaboravnega Meneta – Marina Krnetića, napustil.


Ovo i još puno let napred delamo njemu u čast, aš takov se ni nigdere rodil nego ovde pul nas.


Neka njegov duh bude duh našega pusta, neka se njegov kapot prenaša s generacije na generaciju, neka goba strši, raketa poleti, plaža gori, nebo va kolore oboji – rekao je načelnik Mošćeničke Drage Riccardo Staraj i tako još jednom odao počast njihovom Menetu, a onda zajedno s Emiliom Deškovićem presudio novom Gobotu kojeg je ove godine utjelovio Đeri Rudan.


Mini raketa


Ovogodišnji draški pust platio je za velike, globalne greške – pandemiju, invaziju Rusije na Ukrajinu…


Foto David K., Foto Luigi Opatija


– COVID nan je opet životi promenil, se je neš ograničil i umanjil, pa tako i ovu raketu na minimalu smanjil. Mića je da ča prvo zgori, mića da se grehi i zlo ča manje vidi, mića da ov falši Gobo jedva va nju stane, da ga stišći svemirsko putovanje, da pati i plače za se ono loše ča je pasanega leta opravil.


Pasano leto tihi je rat veleh igrači, va zrake je ta virus ki se sakamo zavlači, se blokuje, ne moluje, svjetsku ekonomiju štrukuje Pusta rabi na brzinu osudit, va rakete zapalit, da si virusi, prežidenti, političari i generali falši, zgore va jednen tire, da se grdo pozabi i 2022. va seh koloreh najavi.


A sada, va korak do dva, časni sud je prišal da falšemu Gobotu presudi pakal. Neka ova bonsai raketa i tvoji gnjusni čini zgore, da se virusi i gveri više nikada ne dogode – poručeno je Gobotu, a on je uzvratio kako pusna tradicija »va oven kraje, traje i traje, kako će se vrnut i drugo leto i kako ni kriv«.


Ključevi Općine ponovo su vraćeni načelniku, a on je »trdo obećal« da će sljedeće godine karneval ponovo zablistati u punom sjaju i biti zaključen s »velom«, 22 metra dugom raketom.