Reagiranje na članak

Eni Šebalj poručila Gordani Galešić: Što čekate?! Pokrenite projekt ‘Aktivni umirovljenici dugovječni stanovnici’

P. N.

Eni Šebalj / Foto Luigi Opatija

Eni Šebalj / Foto Luigi Opatija

'Dobro je gđa. Galešić napisala u prvom licu jednine“ MI do danas nismo pokrenuli program…“ pa gđo. Galešić, što čekate - pokrenite!!!! ', poručuje Eni Šebalj 


‘Projektom „Aktivni umirovljenici dugovječni stanovnici“ osigurano je svim matuljskim umirovljenicima gotovo 2 milijuna kuna za brojne aktivnosti i programe kojima se podiže kvaliteta života i zdravlja. Posljednjih dana projekt je umjesto na ponos svih  nas postao prilika da me se proziva za nedjelovanje nažalost od strane gđe. Gordane Galešić kao predsjednice Stranke umirovljenika koja svoje stranačke interese  i interese  kruga svojih stranačkih kolegica  stavila ispred interesa svih umirovljenika Općine Matulji’, piše Eni Šebalj, kandidatkinja za načelnicu Općine Matulji.


‘Istina je da sam sa svojim suradnicima napisala projekt za umirovljenike „Aktivni umirovljenici dugovječni stanovnici“ kako bi svim umirovljenicima a ne samo članovima stranke ili Udruge osigurala sredstva da potpuno besplatno mogu koristiti niz programa kao i Program dnevnog boravka. Gotov  projekt prijavili smo preko nositelja projekta „Udruge umirovljenika“ koja se ovaj projekt obavezala i provoditi ali ne samo za svoje članove već za sve umirovljenike Općine Matulji. Za realizaciju projekta nikome ne treba ni načelnik ni zamjenik jer oni ne provode projekt’, poručila je Eni Šebalj.
 


Šebalj sitiče da Udruga koja je nositelj projekta može  i mora realizirati program prema napisanom i odobrenom planu i proračunu. ‘Sve su aktivnosti unaprijed isplanirane i nitko udrugu ne može spriječiti niti zamijeniti u provedbi. Naravno projekt treba znati voditi i provoditi i odgovorno se odnositi kako prema sredstvima tako i prema svim korisnicima s obzirom na stroge epidemiološke mjere a koje posebno pogađaju i ugrožavaju građane treće životne dobi. Projekt sam zajedno sa svojim suradnicima osmislila, napisala i osigurala znatna financijska sredstva od 2 milijuna kuna koliko umirovljenici Općine Matulji nikad još nisu imali na raspolaganju. Sredstva su predana nositelju“ Udruzi“ na raspolaganje te je sada realizacija projekta kao i preuzimanje odgovornost isključivo na njima’, piše Eni Šebalj.


‘Dobro je gđa. Galešić napisala u prvom licu jednine“ MI do danas nismo pokrenuli program…“ pa gđo. Galešić, što čekate – pokrenite!!!! ‘, poručuje Eni Šebalj.


‘Program „Zaželi“ za kojeg su također povučena sredstva u suradnji sa Crvenim križem već se provodi punom parom, a zajedno s Crvenim Križem prijavljen je i projekt uređenja bivše ambulante Jušići vrijedan 8 milijuna kuna na EU fondove i čekamo rezultate. Radit ću i dalje otvoreno,odgovorno i dalje kao i svih proteklih 12 godina za sve umirovljenike Općine Matulji. Ne tražim nikakve zahvale za učinjeno, ali ne dozvoljavam ni prozivke onih koji zbog svojih uskih stranačkih probitaka dovode u pitanje provođenje projekta kojeg sami trebaju realizirati, a nemaju pojma što u njemu piše, razumljivo da nemaju jer im ga je pisao netko drugi’, napisala je Eni Šebalj.


‘Zaista je ironično i žalosno ovo prozivanje za odgovornost; odgovorna sam za rad, trud i zalaganje za dobrobit drugih u ovoj općini već punih 12 godina, i vjerujem da će većina to prepoznati,izaći na izbore, podržati me’, piše Eni Šebalj.


‘Umirovljenici općine Matulji jako dobro znaju koliko je Eni  pokrenula i realizirala programa upravo za penzionere kojima i sama pripadam tijekom proteklih godina od besplatnih zdravstvenih pregleda ultrazvuka,ginekoloških pregleda…..do vježbi za osteoporozu, pomoći u kući, radionica informatičkog opismenjavanja za treću životnu dob pa do uvođenja niz pomoći za sve one socijalno ugrožene. Tijekom svoj profesionalnog i volonterskog rada radila sam na brojnim projektima i znam koliko Udruga koja je nositelj mora raditi, a ne čekati da to za njih učini netko drugi i pritom ga još optuživati znajući da je upravo ta osoba zaslužna za povlačenje 2 milijuna kuna koji su na raspolaganju svim umirovljenicima a ne samo uskom krugu’, rekla je Vesna Matetić, predsjednica Aktiva crvenog križa Matulji.