Podrška Marku Ćoriću

Butković: Na izlasku iz Tunela Učka izgradit ćemo vidikovac s pogledom na Kvarner

Aleksandra Kućel Ilić

Podrška Marku Ćoriću ispred opatijske tržnice / Foto A. KUĆEL-ILIĆ

Podrška Marku Ćoriću ispred opatijske tržnice / Foto A. KUĆEL-ILIĆ

Opatija mora biti »u paketu« s Gorskim kotarom, ići u smjeru zdravstvenog i lječilišnog turizma, u Ičićima izgraditi sportski centar, a uskoro na Opatijsku rivijeru stiže i golf, što će joj dati dodatnu živost – rekao je CappelliOPATIJA – Ministar Oleg Butković i kandidat HDZ-a za župana PGŽ-a Gari Cappelli dali su danas u Opatiji podršku kandidatu HDZ-a za gradonačelnika Opatije Marku Ćoriću.– Došao sam dati potporu Marku Ćoriću i listi HDZ-a te baš kao i za kandidaturu Garija Cappellija za župana, na izborima očekujem dobre rezultate. Samo u sektoru mora, prometa i infrastrukture na području PGŽ-a sada ulažemo u projekte koji su u tijeku više od 2 milijarde kuna, od druge cijevi Tunela Učka, nastavka realizacije autoceste do Matulja s pravim prometnim rješenjima, što je naravno i ulaz u Opatiju, do izgradnje velikog vidikovca na izlasku iz Tunela Učka koji će nuditi prekrasan pogled na Kvarner. Dajem apsolutnu potporu i projektu obilaznice Opatije u ingerenciji Hrvatskih cesta – najavio je ministar Butković.


O viziji opatijskog turizma govorio je Gari Cappelli.
– Opatija mora biti predvodnica turizma u PGŽ-u, ali u ovom trenutku nemamo izgrađen proizvod i to je ono što želim postići u svom mandatu – dati joj prepoznatljivost, dignuti na noge kongresni turizam i posebne oblike turizma. Opatija mora biti »u paketu« s Gorskim kotarom, ići u smjeru zdravstvenog i lječilišnog turizma, u Ičićima izgraditi sportski centar, a uskoro na Opatijsku rivijeru stiže i golf, što će joj dati dodatnu živost – rekao je Cappelli te istaknuo da će Opatija teško ići u boljem smjeru bez jake potpore Županije.


Marko Ćorić je zahvalio svima na podršci uz konstataciju da »u predizbornu utakmicu ulazi čistog srca i ozbiljnih namjera da Opatiju pretvori u prepoznatljivo mjesto i da joj osigura mjesto u europskom turizmu kakvo zaslužuje«.