Svečana akademija

65 GODINA THALASSOTHERAPIJE Simbol Opatije, svjetski brend i generator razvoja

Edi Prodan

Snimio Mateo LEVAK

Snimio Mateo LEVAK

Manifestacija je ovo posvete generacijama koje su utkale svoj rad u ovu ustanovu. Danas, kao i nekad, a tako će biti i u budućnosti, izvrsnost će uvijek biti mjerilo uspješnosti, poručio je ravnatelj Thalassotherapije Opatija Viktor Peršić 


 


OPATIJA – Simbol Opatije i istinski zdravstveni brend Hrvatske prepoznat širom svijeta, u što sam se mogla uvjeriti i za nedavnog boravka u New Yorku. Opatijska Thalassotherapija je generator razvoja cjelogodišnjeg turizma, baš kao što smo zdravstveni turizam uvrstili i u dugoročnu strategiju razvoja turizma jer riječ je o njegovom najprestižnijem i najdohodovnijem obliku. Zdravstveni turizam je zadnjih godina postao jednim od vodećih motiva putovanja, održivog turizma, a Thalassotherapia je hrvatska destinacija zdravlja. Da, i ja kažem kako se izvrsnost i upornost uvijek isplate, a u slučaju zdravstvenog turizma vidjet će se to uskoro i u obliku vrlo izdašnih financijskih sredstava što će se ulagati u daljnji razvoj, poručila je to ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac u svom pozdravnom govoru na svečanoj akademiji u Kristalnoj dvorani opatijskog hotela Kvarner prigodom obilježavanja 65 godina od osnutka županijske zdravstvene ustanove Thalassotherapia.


Snimio Mateo LEVAK


Dobre ideje
Skupu se kao osnivač obratio i župan Zlatko Komadina.


– Iako je 65 godina vrijeme kad se odlazi u mirovinu, to nikako nije slučaj s Thalassotherapijom koju i danas karakteriziraju jako dobre ideje i programi. Otkad smo došli u ovu ustanovu, uvijek smo podržavali promjene i dobre ideje. Najvažnije je biti najbolji, što je od ulaska Županije postao i realno ostvariv cilj. Jednako je tako bilo važno ulagati u kadar koji je također potvrdio kako je na samom kvalitativnom vrhu, istaknuo je u ime osnivača primorsko-goranski župan Zlatko Komadina.


– Manifestacija je ovo posvete generacijama koje su utkale svoj rad u ovu ustanovu. Od samog sjajnog početka, imala je ova ustanova uspona i padova, a novi uzlet počeo je u trenutku povezivanja sa Županijom. Danas, kao i nekad, a tako će biti i u budućnosti, izvrsnost će uvijek biti mjerilo uspješnosti, poručio je ravnatelj Thalassotherapije Opatija Viktor Peršić dodavši u vrlo emotivnom tonu kako je cilj ujedno biti i jedna od prepoznatljivosti našega kraja, naše regije.


Snimio Mateo LEVAK


Brojni uzvanici


Uz istaknute dužnosnike, svečanom su se skupu u ispunjenoj Kristalnoj dvorani obratili i državna tajnica Ministarstva zdravstva Marija Bubaš, gradonačelnik Opatije Fernando Kirigin te ravnatelj KBC-a Rijeka Alen Ružić koji je pročitao i pozdravno pismo rektorice Sveučilišta u Rijeci Snježane Prijić Samaržija, koju su europske obaveze spriječile u dolasku na svečanost.


Alen Ružić / Snimio Mateo LEVAK


Rođendanska proslava Thalassotherapije je inače održana u sklopu Dana srca, višeslojne manifestacije čiji je cilj senzibilizacija stanovništva po pitanju važnosti održavanja kardiovaskularnog sustava zdravim. U zabavnom dijelu programa nastupio je Mario Battifiaca, dok je program vodila Iva Pavletić Crnić.


Kao zanimljivost, u Kristalnoj dvorani Kvarnera parkiran je bio i Fiat 500 proizveden 1957. godine, iste one kad je ustanovljena i slavljenica Thalassotherapija.


Nikolina Brnjac / Snimio Mateo LEVAK


Snimio Mateo LEVAK