UTRKA

Održan 2. Kostrena Mountain Trail: Pavle Kruljac najbrži na 15 kilometara dugoj stazi

P. N.

Na stazi od 10 kilometara ukupno najbrži bio je Luka Nedeljković s vremenom 0:47:54, drugi je bio Goran Đogolović, a treći Vanja Tintor.KOSTRENA – Kostrena je bila domaćin drugog izdanja utrke Kostrena Mountain Trail na kojoj je sudjelovalo oko 130 trkačica i trkača iz čitave zemlje no zbog visokih temperatura. Prvo izdanje ove utrke s oko 200 trkača održano je 1. ožujka 2020. godine. Epidemiološka situacija ovogodišnju je utrku najprije iz proljetnog pomaknula u manje pogodan ljetni termin kada su visoke temperature, a potom utjecala i na međunarodnu dimenziju i masovnost no zahvaljujući kvaliteti organizacije, ponovo je uspjela okupiti respektabilan broj sudionika.


Pod pokroviteljstvom Općine Kostrena, zanimljivu trail utrku na dvije staze – KMT10 u dužini od 10 kilometara i KMT15 u dužini od 15 kilometara, organiziralo je Sportsko rekreativno društvo Alpe Adria Trek i Trail iz Rijeke. Obje staze prolaze zelenim dijelovima Kostrene duž planinarskih i biciklističkih staza, otkrivajući sudionicima neke od najljepših kostrenskih predjela i vidikovaca dok je cilj i start utrke bio na velikom parkiralištu ispod Rasadnika i novog groblja u Svetoj Luciji.


Na stazi dugoj 15 kilometara s vremenom 1:07:48 ukupno je najbrži bio Pavle Kruljac, drugo mjesto zauzeo je David Marot dok je treća bila Tea Faber, ujedno i najbrža među trkačicama. Druga je ciljem prošla Vana Čargonja, a treća Martina Mičić Luštica.
Na stazi od 10 kilometara ukupno najbrži bio je Luka Nedeljković s vremenom 0:47:54, drugi je bio Goran Đogolović, a treći Vanja Tintor. Od trkačica na ovoj stazi prva je u cilj stigla Andreja Baričević, drugoplasirana je bila Amanda Tomac, a treću poziciju zauzela je Sandra Dabić.Unatoč visokim temperaturama i epidemiološkim mjerama kao i svim izazovima organizacije događaja u doba pandemije, ovogodišnjim drugim izdanjem zadovoljni su i sudionici i organizatori, a zadovoljstvo ističe i pokrovitelj Općina Kostrena koja se kroz ovu utrku želi afirmirati kao kvalitetna outdoor destinacija.


– Drago mi je što se Kostrena trail uspio održati i ove godine.


Vjerujemo da je pred ovim događanjem svjetla budućnost, a to dokazuje respektabilan broj sudionika koji se unatoč svim okolnostima okupio i ove godine. Kostrena trail je nastavak našeg usmjerenja i nastojanja da Kostrenu snažnije afirmiramo kao outdoor destinaciju i predstavimo njezin zeleni dio. Vjerujemo da će godine pred nama donijeti još atraktivnije događanje kojem ćemo pridružiti i neke druge sadržaje kako bismo zaokružili atraktivan outdoor vikend i pokazali sve što Kostrena može ponuditi u sportskom i turističkom smislu, rekao je općinski načelnik Dražen Vranić.


Rezultati utrke mogu se pronaći na stranici Utrka.com i poveznici: https://www.utrka.com/utrke/kostrenatrail/2021/rezultati/