OBAVIJEST

Određeni termini za cijepljenje djece u dvorani Zamet: NZJZ uputio poziv roditeljima

P. N.

Foto Marko Gracin

Foto Marko GracinRIJEKA – Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ nastavlja s organiziranim cijepljenjem djece u dobi od 12 do 18 godina pa će se tako prvi sljedeći termin procjepljivanja ove ciljne populacije održati 27. lipnja u dvorani Zamet s početkom od 8.00 -10.00 sati, a nakon toga nastavlja se s cijepljenjem opće populacije.


Cijepljenje djece također će se održati i 4., 6. i 9. srpnja u istim terminima.


Prioritet cijepljenja imaju djeca s kroničnim bolestima, ali s obzirom da cjepiva na zalihi ima dovoljno, NZZJZ PGŽ ovim putem poziva i roditelje zdrave djece da se odazovu i cjepivom zaštite svoju djecu, ali i članove obitelji, kojima upravo najmlađi, koji su često asimptomatski prenositelji, mogu prenijeti virus. Svi zainteresirani roditelji mogu se prijaviti preko nadležnog liječnika školske medicine, a popis nadležnih timova s potrebnim kontaktima nalazi se na stranici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ. Nadalje, prijave su moguće i direktno u Nastavnom Zavodu za javno zdravstvo na broj telefona 051/554-802 ili putem e-mail adrese [email protected], ali i direktnom prijavom cijepnom Timu broj 6 u dvorani Zamet prije samog početka cijepljenja. Da bi se izbjeglo nepotrebno okupljanje, djeca na cijepljenje dolaze u pratnji jednog roditelja.
Prema hodogramu procjepljivanja i u skladu sa specifičnim uvjetima rada u dvorani, cijepni tim sastoji se od školskog liječnika, medicinske sestre i administratora.


Detalji o cjepivu i preporuke vezane uz cijepljenje djece nalaze se na stranicama HALMED-a i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.