Jadran hoteli

Obnovljene vile u kampu Oštro primile prve goste: ‘Vjerujemo da ćemo dobiti 4 zvjezdice”

Alenka Juričić Bukarica

SNIMIO VEDRAN KARUZA

SNIMIO VEDRAN KARUZA

Renovirali smo 20 vila. Pripremamo i novi zahtjev za kategorizaciju te vjerujemo kako će nam biti dodijeljena kategorija 4 zvjezdice, s obzirom na opremljenost i komfor koju nude, kaže Damir Balenović, direktor prodaje i marketinga Jadran hotelaRIJEKA – U Jadran hotelima, koje je lani preuzela međunarodna Brown grupa, u ovogodišnju glavnu sezonu ulaze s nekoliko novosti u ponudi. Dok se čekaju veća ulaganja najavljena u duljem terminskom planu, gosti već ove godine mogu odsjesti u novouređenim kapacitetima u kampu Oštro. Riječ je naime, kako je pojasnio Damir Balenović, direktor prodaje i marketinga Jadran hotela, o dvadeset vila smještenih u kampu, dakle, na vrlo atraktivnoj lokaciji uz more.


– Renovirali smo 20 vila u kampu Oštro u Kraljevici koje su ovog vikenda primile prve goste. Pripremamo i novi zahtjev za kategorizaciju te vjerujemo kako će nam biti dodijeljena kategorija 4 zvjezdice, s obzirom na opremljenost i komfor koji one nude. Sam kamp Oštro ima kategoriju 3 zvjezdice te su nam obnovljene vile novitet u ponudi, rekao je Balenović.


Besplatni parking


Svaka vila može primiti do pet osoba pa je tako ovaj renovirani kompleks spreman za prihvat maksimalno 100 osoba. Svaki objekt tako ima dvije spavaće sobe, toalet i kupaonicu, prostranu dnevnu sobu te potpuno opremljenu kuhinju. Inače, u neposrednoj blizini vila, nalazi se recepcija, a gostima je osiguran i besplatni parking. Osim investicije u kampu Oštro u Kraljevici, uređen je i novi sadržaj u riječkom hotelu Jadran.

– U hotelu Jadran dovršili smo investiciju wellnessa za goste hotela. Ovaj novi prostor čine finska i turska sauna te prostor s utezima i spravama za vježbanje. Samim time, mogu reći kako smo zadovoljni da su sada našim gostima, osim plaže ispred hotela, dostupni i ovi novi dodatni sadržaji, dodao je Balenović.


Izraelsko tržište


Hotel Jadran, inače, kategoriziran je s četiri zvjezdice te je uređenje wellnessa sasvim sigurno upotpunilo ponudu ovog hotelskog objekta na Pećinama kapaciteta 66 jednokrevetnih i dvokrevetnih soba i tri hotelska apartmana.


S obzirom na to da je Rijeka, prema podacima Turističke zajednice grada, u prvih pet mjeseci ostvarila rast od 30 posto u noćenjima u odnosu na lani, provjerili smo koliko su ovom turističkom godinu zadovoljni u Jadran hotelima.


– Do sada bilježimo dobre najave za ovogodišnju turističku sezonu, zadovoljni smo s realizacijom, kako u popunjenosti naših objekata, tako i u prihodovnom smislu. Možemo reći da nam se i grupni i MICE segment vratio te upravljamo na način da za grupe više nudimo naše hotele s tri zvjezdice, Continental i Neboder, a izvan glavne ljetne sezone i naš hotel Jadran s četiri zvjezdice. Korporativni segment imamo u svim gradskim hotelima, a ponajviše u Jadranu. U glavnoj ljetnoj sezoni izuzetno nam je bitan i individualni segment, kazao je direktor prodaje i marketinga.


U Jadran hotelima tako najviše gostiju imaju s najvažnijih tržišta Njemačke, Italije, Austrije, Hrvatske i drugih.


– Za sada još nismo širili portfelj tržišta, ali uzimajući u obzir da su naši novi vlasnici ujedno i suvlasnici izraelske Brown hotels grupe, intenzivirali smo i suradnju s partnerima na izraelskom tržištu, zaključio je Damir Balenović.


Fokus na tri hotela


Brown grupa sa sjedištem u Izraelu riječke je Jadran hotele preuzela lani u drugoj polovini godine. Riječ je o grupaciji prisutnoj u više zemalja te tako u svom portfelju ima niz lifestyle i boutique hotela, odmarališta i turističkih atrakcija diljem Njemačke, Grčke, Cipra i Izraela. Na hrvatsko tržište ušli su kupnjom manjeg boutique hotela u Trogiru, Brown Beach Housea. Prema onome što se najavljuje, fokus će im u narednom razdoblju biti usmjeren na prva tri hotela u Rijeci te bi tako s najavljenim ulaganjima Hotel Continental trebao postati Brown Continental Rijeka, ujedno i »flagship« ove grupacije u Rijeci, hotel Jadran bi trebao biti poznat kao Brown Jadran Rijeka, a hotel Neboder će postati Brown Lighthouse Rijeka. Dugoročno im je u planu podići kvalitetu i ostalih objekata.