Novi Vinodolski

U Novom odobreno 14 učeničkih i 13 studentskih stipendija

Bruna Matičić

Stipendija za učenike iznosi 600 kuna, dok studentske stipendije iznose 1.000 kunaNOVI VINODOLSKI – Temeljem raspisanih natječaja, Grad Novi Vinodolski u tekućoj akademskoj i školskoj godini odobrio je ukupno 27 učeničkih i studentskih stipendija. Dodijeljeno je 14 učeničkih i 13 studentskih stipendija, od čega je ukupno šest stipendija za deficitarna zanimanja. Stipendija za učenike iznosi 600 kuna, dok studentske stipendije iznose 1.000 kuna, a kako ističu iz Grada Novog Vinodolskog, za stipendije je u ovoj godini predviđeno ukupno 215 tisuća kuna iz proračunskih sredstava.


Učeničke, odnosno srednjoškolske stipendije dobili su Franka Gašparović, Ivano Komadina, Lara Usmiani, Zdenka Miklić, Katija Krpan, Mia Rikanović, Luciano Roko Šargač, Ante Kolakušić, Marko Ostović, Martina Zoričić i Emma Radović, a za deficitarna zanimanja stipendije su zaslužili Luka Frković, Matko Bukovac i Stipan Krišković. Od izvrsnih studenata stipendije su dobili Kristijan Dražić, Sara Jovanović, Božena Marković, Antonela Pavelić, Laura Radić, Lidia Žilić, Borna Starčević, Alen Babajić, Enzo Šikić i Marko Lušić, dok su stipendije za deficitarna zanimanja zaslužili Lucija Gojak, Paola Veber i Paola Mrvac.


Iz Grada su istaknuli da se zbog aktualne epidemiološke situacije neće održati tradicionalno zajedničko druženje, odnosno svečano potpisivanje ugovora gradonačelnika i stipendista, već će stipendisti svoje ugovore dobiti poštom.