Za 192 glasa

U gradu na Dubračini sve ostaje isto: Damiru Rukavini novi mandat na čelu Crikvenice

Robert Šimonović

Damir Rukavina u drugome je krugu lokalnih izbora pobjedu ostvario pridobivši potporu 52,13% birača, odnosno potporu 2.351 glas, dok je Mario Kružić ostvario potporu 47,87% birača, što iznosi 2.159 glasovaGrađani Crikvenice odlučili su – u gradu na Dubračini sve ostaje isto! Crikveničanke i Crikveničani tako su na jučerašnjim izborima ponovno izabrali Damira Rukavinu za čelnu osobu njihova grada.


Damir Rukavina (HDZ) novi je (ili stari) gradonačelnik Crikvenice, a pobjedu je odnio nad Marijom Kružićem (SDP), kandidatom koalicije SDP-a i PGS-a za gradonačelnika Grada Crikvenice.


Prazniku demokracije prisustvovalo je 4.618 glasača, što je 39,56% svih registriranih birača. Damir Rukavina u drugome je krugu lokalnih izbora pobjedu ostvario pridobivši potporu 52,13% birača, odnosno potporu 2.351 glas, dok je Mario Kružić ostvario potporu 47,87% birača, što iznosi 2.159 glasova.
U vrlo izjednačenoj političkoj borbi, Damir Rukavina tijesno je pobijedio Marija Kružića, sa samo 192 glasa više! Ipak, gradonačelnik Rukavina reći će, što je rezultat tjesniji, to je pobjeda slađa.


– Zahvaljujem se svim građanima Crikvenice, i onima koji su mi pružili podršku, kao i onima koji to nisu. Velika mi je čast nastaviti naš kontinuitet upravljanja Gradom, nastavit ćemo sa svim zamišljenim projektima i investicijama, naravno, za dobrobit svih građana našega grada, izjavio je gradonačelnik Rukavina.


Pitali smo ga i kako bi prokomentirao situaciju u Gradskome vijeću Grada Crikvenice, s obzirom na to da HDZ nije uspio ostvariti većinu. Podsjetimo, koalicija HDZ-HSP-HSS-HSLS dobila je šest vijećničkih mandata, dok je koalicija SDP-PGS ostvarila pet mandata.


Četiri mandata dobili su oni koji su u prvome krugu lokalnih izbora izišli samostalno – dva mandata nezavisna lista Vesne Car Samsa te po jedan mandat nezavisna lista Sonje Polonijo i Domovinski pokret.


– Ne patim za većinom u Gradskome vijeću, već zajedničkim dogovorima i ciljevima, a jedino što me je sve ovo vrijeme vodilo, i vodit će me i dalje, jest dobrobit svih Crikveničanki i Crikveničana, kratko je prokomentirao Rukavina.


Mario Kružić zahvalio je biračima na podršci i najavio nastavak političke borbe kroz djelovanje u Gradskome vijeću.


– Veliko hvala biračima na podršci! Opravdat ćemo njihovo povjerenje i već od sutra započeti borbu za novu i bolju Crikvenicu. Naravno, legitimno, kroz rad Gradskog vijeća.


I dalje ćemo u svakome trenutku svojih aktivnosti zastupati interese svih onih koji su prepoznali snagu naše liste odličnih ljudi, za promjene koje su neminovne. Kad, ako ne sad? Jer, brzo će idući izbori, možda i prije nego očekujemo.


Hvala i timu sjajnih ljudi koji su cijelu kampanju stajali iza mog zamjenika Karliška i mene, našim stranačkim drugovima i simpatizerima te obiteljima. Promjene su već tu i nemoguće ih je zaustaviti, poručio je Mario Kružić.