Bladgani

U Crikvenici novac, umjesto za adventsko klizalište i programe, odlučili preusmjeriti poduzetnicima

Franjo DeranjaCRIKVENICA – Gradsko vodstvo je odlučilo: umjesto klizališta za advent i ostalih uobičajenih programa u prosincu taj će novac – planiran za adventski niz događaja – biti preusmjeren poduzetnicima koje su pogodile nove mjere zaštite od koronavirusa.


No bez obzira na to što neće biti ni klizališta na Trgu Stjepana Radića, pa niti ponude na adventskim kućicama, već ovog vikenda bit će upaljena raskošna predblagdanska rasvjeta i usto svi ukrasi kojima će se unijeti duh blagdana u grad.


Postoji ipak mogućnost, ako se do 21. prosinca situacija s epidemijom osjetnije popravi, da se otvore adventske kućice s ugostiteljskom i ostalom prigodnom ponudom, no na to će još ipak trebati pričekati, a do tog trenutka trebalo bi se i mnogo toga popraviti u stanju s koronavirusom na lokalnom i širem planu.
U gradskom vodstvu nadaju se razumijevanju građana za ove odluke te da će se mnogi od njih naći u središtu grada, prošetati središnjim trgom i na taj način i osobno pridonijeti blagdanskom ozračju, uz – dakako – pridržavanje epidemioloških mjera prevencije i zaštite od bolesti COVID-19.