Sigurnost u prometu

U Crikvenici dvije nove prometne kamere

Robert Šimonović

Od ponedjeljka bit će aktivna kamera na raskrižju Ulice kralja Tomislava, Frankopanske i Vinodolske ulice te u Ulici Vladimira Nazora, ispred zgrade Dječjeg vrtića RadostCRIKVENICA – U gradu na Dubračini završeni su radovi na montaži kamera i implementaciji sustava za automatsko prepoznavanje prometnih prekršitelja na dvije nove lokacije na crikveničkom području. Naime, Grad Crikvenica je prošle godine započeo s korištenjem sustava i kamera za automatsko prepoznavanje vozila koja čine prekršaj prometa u mirovanju i to na Trgu Stjepana Radića u Crikvenici i Trgu palih boraca u Selcu. Na navedenim lokacijama se nastavlja s korištenjem kamera, a završeni su radovi na dodatne dvije lokacije. Jedna kamera montirana je na raskrižju Ulice kralja Tomislava, Frankopanske i Vinodolske ulice, s obzirom na to da na toj lokaciji vozači često rade prekršaje prometa u mirovanju. Pod nadzorom će biti i novo parkiranje u Ulici Vladimira Nazora, ispred zgrade Dječjeg vrtića Radost.


– Roditelji imaju mogućnost parkiranja do 15 minuta kako bi dijete odveli do zgrade vrtića, a svako zaustavljanje i parkiranje dulje od toga bit će sankcionirano. Sve spomenuto je obilježeno vertikalnom prometnom signalizacijom i dodatnim tablama na terenu, međutim, mnogi korisnici se pravila nisu pridržavali, stoga ovim putem apeliramo na pridržavanje propisanih pravila. Uvođenjem kamera i sustava za nadzor nedozvoljenog zaustavljanja i parkiranja situacija se popravila, odnosno jako mali broj vozila se još uvijek zaustavlja i parkira na nedozvoljenim mjestima. Kamere su prije svega uvedene zbog sigurnosti svih građana i gostiju, no isto tako zbog cjelokupne vizure grada, jer parkirani automobili, primjerice uz sam glavni crikvenički trg, nisu kadrovi koji privlače posjetitelje.


Crikvenica je lijepo i mirno turističko mjesto koje mora biti sigurno i ugodno za boravak građana i gostiju. Trenutno je u funkciji kamera na lokaciji Trg Stjepana Radića u Crikvenici, dok su kamere na lokaciji Trga palih boraca u Selcu, raskrižja Ulice kralja Tomislava, Frankopanske i Vinodolske te lokaciji kod Dječjeg vrtića Radost trenutno u testnom razdoblju, te će u funkciji biti od ponedjeljka, 7. lipnja 2021. godine, poručili su iz Grada Crikvenice.