Vavik vjerna Kirija

U Crikvenici dovršen mural “Ne zaboravimo Vukovar”

Robert Šimonović

Udruga je prikupila 4.668 kuna više nego što je bilo potrebno za mural te je višak proslijedila u humanitarne svrheCRIKVENICA – Izrada murala »Ne zaboravimo Vukovar« uspješno je privedena kraju, javljaju članovi crikveničke udruge navijača HNK-a Rijeke »Vavik vjerna Kirija«. Podsjetimo, crikvenički navijači ove su godine na poseban način odali počast Vukovaru i iskazali svoju ljubav, poštovanje i vjerno prijateljstvo prema Gradu heroju.


Priredili su 17. studenoga spektakularnu bakljadu na vijaduktu Dubračina te položili svijeće i cvijeće na Domovinskome mostu. Za sam Dan sjećanja na žrtve Domovinskoga rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje planirali su svečano otvoriti mural posvećen Vukovaru, no zbog vremenskih (ne)prilika, mural je dovršen s malim zakašnjenjem.


Ipak, čitav projekt u konačnici je uspješno realiziran, a velike zasluge potrebno je pripisati brojnim donatorima koji su svojim donacijama omogućili uspješno ostvarenje hvalevrijedne zamisli. Iz udruge »Vavik vjerna Kirija« napominju da je prikupljeno 4.668 kuna više nego što je bilo potrebno te su višak prikupljenog novca proslijedili u humanitarne svrhe. Iznos od 4.000 kuna uplaćen je Adamu Cvitkoviću, petnaestogodišnjem dječaku iz Klenovice, igraču NK-a Vinodol, koji se bori sa zloćudnom bolesti. Također, članovi crikveničkih navijača donirali su slatkiše udruzi »Veliko srce malom srcu« u iznosu od 1.000 kuna. Riječ je o humanitarnoj udruzi liječnika, zdravstvenog osoblja i roditelja djece s prirođenim srčanim greškama i drugim srčanim bolestima. Članovi udruge »Vavik vjerna Kirija« pozivaju sve ljude da pomognu Adamu Cvitkoviću, kao i mališanima iz spomenute udruge, a više informacija moguće je pronaći na Facebook profilu udruge, kao i na web stranici www.velikosrce-malomsrcu.hr.
Članovi Udruge zahvaljuju svima koji su pomogli realizaciju murala »Ne zaboravimo Vukovar«, među kojima su privatni donatori, poduzeća, obrtnici, Vinodolska općina, pripadnici Udruge 128. brigade HV-a Sv. Vid i Udruge hrvatskih branitelja HEP-a 1990.-1995., crikvenička policija i vatrogasci, crikvenički Vukovarci, firma Crivac i firma Sando, a posebnu zahvalu šalju članici udruge i Vukovarki Goranki Poslek koja je udruzi darovala zbirku pjesama »Vukovarska sjećanja« i Gradu Crikvenici koji je osim financijski, pomogao i kroz ishodovanje svih potrebnih dozvola i suglasnosti.