Dom zdravlja

Tri novljanske ambulante uskoro u novim prostorima

Franjo Deranja

Foto Franjo Deranja

Foto Franjo Deranja

Od idućeg tjedna u novoj zgradi započet će s radom ambulanta opće medicine, pedijatrijska te ambulanta palijativne skrbi. Ostalo, po dvije ordinacije primarne zdravstvene zaštite i stomatologije, stižu koji tjedan kasnijeNovi Dom zdravlja na adresi Jurkovo 2 u Novom Vinodolskom (u blizini autobusnog kolodvora) bit će otvoren za rad s građanstvom koncem ovoga ili početkom idućeg mjeseca, dakle u studenome, ali tri ambulante – opće/obiteljske medicine, pedijatrijska te patronažna sestra – počet će raditi već početkom sljedećeg tjedna.


Od danas u novoj zgradi djeluju tim opće/obiteljske medicine dr. med. Hrvoja Sokolića, specijalista hitne medicine (tel. 051/245-296), pedijatrijski tim prim. dr. med. Zdenke Škorić-Kovačić, specijalistice pedijatrije (tel. 051/244-215) te patronažna sestra Sanja Sabolić, bacc. med. techn. (mob. 099/251-8246), koji će raditi prema dosadašnjem rasporedu rada.


Ostalo, po dvije ordinacije primarne zdravstvene zaštite i stomatologije, počet će u novim prostorima raditi koncem ovoga i početkom idućega mjeseca, najavio je, uime domaćina i predstavnika investitora, novljanski gradonačelnik Velimir Piškulić.
Novi Dom zdravlja otvorit će novu stranicu u povjesnici zdravstvene zaštite u gradu Novom Vinodolskom.


Dosad je desetljećima novljanska Ambulanta bila smještena u Vili Margareti u predjelu Lukavice, ali su prostori bili neadekvatni i limitirajući za daljnji kvalitetniji i primjeren razvoj primarne zdravstvene zaštite i u ostalim područjima zdravstvenih usluga.


Premda nekoliko spomenutih ordinacija i ambulanti počinje raditi već početkom idućeg tjedna, svečano otvorenje objekta novog Doma zdravlja bit će upriličeno kada sve ambulante i ostali prostori budu dovršeni i opremljeni.


Grad osigurao zemljište


Gradsko vodstvo pobrinulo se za stvaranje uvjeta za gradnju objekta novog Doma zdravlja pa je osigurano zemljište na predjelu Jurkovo na površini od oko dvije tisuće četvornih metara za gradnju objekta veličine 900 kvadrata, i to gotovo u središtu grada.


Pristup pješacima i vozilima bit će praktično riješen, a parkiralište se nalazi u neposrednoj blizini novog objekta novljanskog Doma zdravlja. Za ove radove bilo je navrijeme osigurano 11,5 milijuna kuna, a radove su izveli radnici GP-a Krk.