Danas Primorska noć

Tjedan na Rivijeri: Bogat program u Crikvenici, Selcu, Dramlju i Jadranovu

Robert Šimonović

Sutra u Crikvenici kreće Večer ribarske tradicije / Foto TZG CRIKVENICE

Sutra u Crikvenici kreće Večer ribarske tradicije / Foto TZG CRIKVENICE 


CRIKVENICA – U centru Crikvenice danas će, s početkom u 19 sati, započeti Primorska noć. Posjetitelje očekuje bogata ponuda prirodnih i domaćih proizvoda, poput domaćeg sira, meda, džemova, rakije i likera. Na nekima od štandova moći će se pronaći i originalni suveniri i rukotvorine, idealni za dar ili dragu uspomenu s putovanja. Primorske će noći uljepšati i zvuci tradicionalnih primorskih pjesama jer u 20 sati započinje nastup folklorne sekcije Sunce. Primorska noć održat će se i u Selcu, ali u četvrtak, također s početkom u 19 sati. S druge strane, u centru Selca danas će od 21 sat započeti zanimljiv i zabavan program pod nazivom Glazbene ljetne večeri u Selcu. Sve one koji se danas zateknu u Selcu zabavljat će talentirani glazbenici grupe Splash, izvodeći poznate svjetske hitove. U Dramlju, točnije u lučici Bršćanovica na Kačjaku, danas od 21 sat na rasporedu je Večer klapske pjesme. Nastupit će muške klape Vinčace i Škrljevo, kao i domaća ženska klapa Sveta Jelena.


U okviru proslave zaštitnika svetog Jakova, u Jadranovu sutra započinje program Jakovlje, i to uz državno prvenstvo u boćanju za kadate te malonogometni turnir. Finale Jakovlje očekuje se u nedjelju, kada će se u večernjim satima održati nastup Marka Škugora i grupe Insula. Jakovlja donosi program zabavnog, kulturnog, sportskog i vjerskog karaktera. Glazbene večeri, kazališne predstave i tradicionalni boćarski turnir samo su dio onoga što čini ovaj višednevni program.
Sutra će u centru Crikvenice od 20.30 sati početi Večer ribarske tradicije. Vrijedna crikvenička baština i važan dio crikveničke povijesti bit će pretočeni u zanimljivo i edukativno događanje na otvorenom. U opuštenoj atmosferi iskusne ruke ribara iz ribolovnog društva pokazat će posjetiteljima vještinu ribarenja i pletenja mreža, a druženje će dodatno začiniti kapljica dobrog vina i pokoja frigana srdelica ili kanape. Nakon prezentacije ribarske tradicije moći će se uživati u tradicionalnoj primorskoj pjesmi uz nastup Trija Crikvenica. Četvrtak u Dramlju u lučici Pazdehova od 21 sat donosi Melodije s okusom mora, a glazbeni gost bit će omiljena klapa Tić. Radni tjedan završit će u centru Selca nostalgičnim glazbenim putovanjem pod nazivom Večer evergreena, s početkom u 21 sat.