Lijepa priča

Slovačka obitelj Hučko Selce već pune 24 godine doživljava kao svoj drugi dom

Ante PeričićCRIKVENICA – Poznato je da su destinacije Primorja i Kvarnera omiljena ljetovališta stanovnicima srednje i zapadne Europe. Nemali broj iznajmljivača tako se može pohvaliti gostima koji u njihove domove dolaze svakoga ljeta i tako već desetljećima. Jedna od tih obitelji jest i selačka obitelj Lončarić. Bračni par Branka i Ivica u svoj dom već 18 godina, nekoliko puta godišnje, ugošćuje slovačku obitelj Hučko. Njihovo punoljetstvo u domu Lončarićevih bila je prilika da ih Marijana Biondić, direktorica crikveničke Turističke zajednice, ugosti te im znakom pažnje zahvali na njihovoj vjernosti crikveničkoj rivijeri.


– Nama se tradicionalno javljaju iznajmljivači s informacijama o gostima koji dugo godina ljetuju na crikveničkoj rivijeri. Kada čujemo informaciju poput ove – o obitelji Hučko kojoj je ovo dvadeset i četvrto ljeto u Selcu – uvijek napravimo prijem za takve goste, uz prigodni dar i čašćenje. Običavali smo to raditi u kućama iznajmljivača, ali s obzirom na pandemiju koronavirusa, odlučili smo se za ovu opciju – istaknula je Marijana Biondić te dodala da gostima ovakav prijem puno znači, kao što Turističkoj zajednici i svim građanima Crikvenice znači to što se oni toliko puta iznova vraćaju.


Troje djece Štefana i Julke Hučko ovdje je, prije više od dva desetljeća, naučilo plivati. Danas je u Jadransko more zaljubljena i treća generacija te obitelji – Lucija i Adam obožavaju ljetovati u Hrvatskoj. Na pitanje jesu li ikada razmišljali o kupnji nekretnine, jasno i glasno odgovaraju – ne!
– Kuća Branke i Ivice naš je drugi dom. Kad čovjek ima svoju nekretninu, ima i puno brige. Ovako smo bezbrižni i zadovoljni. Zaljubljeni smo u Selce od kako smo prvi put bili ovdje. Hrvatska je prekrasna i ono što je najvažnije – blizu nam je. Doista se ovdje osjećamo kao kod kuće – kazali su Štefan i Julka.


Hrvatska obitelj Lončarić i slovačka obitelj Hučko izdigli su se iznad odnosa iznajmljivača i gosta. Postali su bliski prijatelji. Lončarići su tako posjetili njihov dom u Slovačkoj u gradu Šal’a sedamdesetak kilometara od Bratislave.


– Lijepo su nas ugostili i tu doista nemamo prigovora. Stvarno se osjećamo kao jedna obitelj. Štefan se obožava ići rano okupati, a najviše od svega voli ribolov. Često roštiljamo ribu, zovemo prijatelje, a nerijetko nešto od ribe završi i u Slovačkoj – rekla je Branka Lončarić te istaknula da su Hučkovi mnogo svojih prijatelja i poznanika, na preporuku, doveli na ljetovanje u Selce. Ove godine – šest tura gostiju. Prijateljstvo je ovo koje će, kažu obje strane, trajati zauvijek.