Prijem

Predstavnici Općine Mojkovac posjetili Novi

Ante Peričić

Foto Ante Peričić

Foto Ante Peričić

Gradonačelnik Novog Vinodolskog Tomislav Cvitković primio gostujuću delegaciju sa sjeverozapada Crne GoreOvoga su tjedna čelnici crnogorske Općine Mojkovac posjetili Grad Novi Vinodolski gdje im je domaćin bio novljanski gradonačelnik Tomislav Cvitković. Aktivnosti započete početkom prošle godine, a obustavljene zbog pandemije koronavirusa, nastavljene su posredstvom Saveza Crnogoraca Hrvatske te njegovog tajnika Ljube Radovića.


Novi Vinodolski tako su posjetili predsjednik Općine Mojkovac Ranko Mišnić, predsjednike Skupštine Mojkovac Dragomir Mrdak, potpredsjednik Općine Mojkovac Slavenko Blažević, ravnateljica mojkovačkog Centra za kulturu Ljiljana Jokić, v. d. tajnika za opću upravu, društvene djelatnosti i kadrovska pitanja Milica Ristić te savjetnica za marketing i administrativne poslove Turističke organizacije Mojkovac Jelena Ristić.


U Novom Vinodolskom domaćini su im bili gradonačelnik Cvitković, ravnatelj novljanskog centra za kulturu Mario Butorac i ravnateljica Narodnog muzeja i galerija Đurđica Krišković.
U tri dana boravka posjetili su turističke, kulturne i povijesne lokalitete te s gradonačelnikom i ravnateljima razgovarali o međusobnoj suradnji. Tijekom razgovora zaključili su da Novi Vinodolski i Mojkovac imaju mnoštvo dodirnih točaka – od turizma, bogate povijesti do prirodnih ljepota.


Predsjednik Općine Mojkovac Mišnić, tijekom obraćanja gradonačelniku Cvitkoviću, kazao je da ga raduje da su se nastavile aktivnosti zbližavanja između Novog i Mojkovca, odnosno Hrvatske i Crne Gore, te ga raduje izmjenjivanje iskustava na području upravljanja lokalne samouprave i turizma te je pozvao novljanskoga gradonačelnika u uzvratni posjet Mojkovcu, koji bi se trebao održati u rujnu ove godine, ako prilike to dozvole.


Mojkovačka se općina nalazi na sjeverozapadnoj strani Crne Gore, na rijeci Tari, i specifična je po tome što se smjestila između nacionalnih parkova Biogradska gora i Durmitor, što taj kraj čini jednim od najljepših u kontinentalnoj Crnoj Gori.


Još jedna zanimljiva poveznica između Novog Vinodolskog i Mojkovca je ta što potpredsjednik Općine Mojkovac Slavenko Blažević vuče korijene iz novljanskog zaleđa – Krmpota.