Ugovor

Potpisan petogodišnji plan za Crikvenica Cup, mladi nogometaši vjesnici sezone

Franjo Deranja

Sukladno ugovoru, mladi će nogometaši biti smješteni u objektima hotelijera Jadrana d.d. i na taj će način Crikvenicu predstaviti i kao poznato ljetovalište, a ove godine »festival nogometa« započinje – sutraCRIKVENICA – U hotelu Esplanade jučer je potpisan petogodišnji ugovor o održavanju Međunarodnog Crikvenica Cupa za najmlađe nogometaše. Ugovor su potpisali Goran Fabris, predsjednik Uprave hotelijera Jadrana d.d. Crikvenica u ime domaćina i pružatelja usluga smještaja, i Nenad Gugec u ime organizatora, a tom su svečanom činu nazočili još i Ivona Matošić Gašparović, zamjenica crikveničkog gradonačelnika te Marijana Biondić, direktorica TZG-a Crikvenica.


U Međunarodnom Crikvenica cupu, koji će od 10. do 13. lipnja biti održan osmi put za dječake uzrasta od 8 do 13 godina, i to iz 180 klubova iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Bosne i Hercegovine i Ukrajine, nastupit će dvije tisuće najmlađih darovitih nogometaša.


Dobra promocija


Sukladno ugovoru, mladi će nogometaši biti smješteni u objektima hotelijera Jadrana d.d. Crikvenica i na taj će način izravno, osim sportske dimenzije toga natjecanja, predstaviti i Crikvenicu kao poznato ljetovalište s 133-godišnjom međunarodnom reputacijom.
– Ne postoji ljepši način od ovoga da ugošćujemo toliki broj mladih darovitih sudionika velikog međunarodnog natjecanja, što će glas našega grada pronijeti dobrim dijelom Europe i svijeta, a posebice što smo domaćini ovim mladim ljudima koji dolaze iz zemalja odakle su i naši tradicionalno najbrojniji turisti, ističe Ivona Matošić Gašparović, a zadovoljan je i Goran Fabris.


– Raduje nas činjenica da ćemo biti domaćini tolikom broju mladih nogometaša koji će se natjecati na Međunarodnom turniru Crikvenica Cup, a to je najbolji uvod u našu ovogodišnju turističku sezonu! Potpisali smo petogodišnji ugovor s Udrugom Crikvenica Cup i obvezali se da ćemo svim sudionicima kojih će svake godine biti oko 2.000, pružiti siguran i ugodan smještaj i osigurati jednako tako kvalitetan boravak. Imamo ne samo mogućnosti za kvalitetan smještaj, već i za organiziranje više sportskih natjecateljskih aktivnosti.


Otvorenje u petak


Nenad Gugec istaknuo je da će, nakon svih epidemioloških ograničenja i prošlogodišnjeg odgađanja Crikvenica cupa, ovog vikenda Crikveničko-vinodolskom rivijerom odzvanjati glasovi mladih nogometnih talenata koji će na svoj način obilježiti i početak Europskog nogometnog prvenstva, a Marijana Biondić ovo sportsko događanje vidi kao dobar turistički znak.


– Značajno je da se sve postupno vraća u onu raniju kolotečinu i ozračje sigurnosti pa se valja nadati da će to svakim danom biti sve bolje, kao što su dobar znak za sve to i ove tisuće mladih sportaša, darovitih nogometaša koji će boraviti na našoj rivijeri.


Nogometni međunarodni turnir u sklopu natjecanja Crikvenica Cup bit će svečano otvoren 10. lipnja, natjecanja će početi u petak, a završit će u nedjelju u 16 sati na Gradskom stadionu HNK Crikvenica.