Novi Vinodolski

Od sporta, do županijskog izbora za miss: Lipanj donosi bogat program događanja u Novom

Robert ŠimonovićNOVI VINODOLSKI – I ove će godine lipanj u Novom Vinodolskom biti bogat događanjima. Program za lipanj odvijat će se paralelno s dijelom programa obilježavanja 145 godina turizma u Novom.


Početak ovog tjedna u gradu Vinodolskog zakona protiče u sportskom duhu. Još danas i sutra održava se 1. malonogometni turnir »3 na 3« u Donjem Zagonu, koji će završiti uz glazbeni nastup Tamburaškog sastava Novi, dok će ovog četvrtka početi 1. veteranski malonogometni turnir i 14. seniorski malonogometni turnir.


Za glazbu će se pobrinuti Barabe u petak te Tamburaški sastav Ferali u subotu. Gornji i Donji Zagon ubrzo slave svog zaštitnika sv. Antu pa će tako 12. lipnja u 18 sati biti održana sveta misa u Plužnicama u Gornjem Zagonu, a 13. lipnja u Donjem Zagonu. Od 8. do 12. lipnja u Wyndham Resortu u Novom Vinodolskom održat će se »ECLIPSE Summer Festival – Urban Kizz & Tarraxo«.
Resort će tog vikenda postati centar kizomba plesa na kojem će sudjelovati plesači iz cijele Europe i šire te će nastupiti vrhunski DJ-evi s glazbom upravo za ovaj ples. Od 16. do 18. lipnja bit će još jedno nogometno događanje, no međunarodnog predznaka.


Deseti međunarodni dječji nogometni turnir Crikvenica Cup održat će se na nekoliko lokacija, među kojima je i Novi Vinodolski. Ovo natjecanje svake godine okuplja sudionike iz desetak europskih zemalja s više od 200 ekipa.


Za kraj trećeg vikenda u lipnju Novi Vinodolski, točnije Mitan Marina, bit će ponosni domaćin izbora za miss Primorsko-goranske županije. Izbor će se održati u nedjelju, 18. lipnja, a djevojka koja pobijedi predstavljat će županiju na izboru za najljepšu djevojku Hrvatske.