Tijekom listopada

Novi jesenski turistički projekt: Experience Crikvenica promovira zdrav način života

Robert ŠimonovićCRIKVENICA – Odmah po završetku Mjeseca plave ribe, Rivijera Crikvenica u listopad uskače s projektom koji obuhvaća aktivnosti i rekreaciju na otvorenome, opuštajuće wellness programe te posebne gastronomske ponude u odabranim ugostiteljskim objektima diljem crikveničke rivijere. Radi se o jesenskom programu Experience Crikvenica, a sve zainteresirane TZG Crikvenice poziva na Rivijeru Crikvenica.


– Poznato je da je crikvenička rivijera oaza zdravlja, a velik izbor šetnica, biciklističkih i pješačkih staza pruža mogućnost opuštanja i rekreiranja u svako doba godine. O tome da TZG Crikvenice podržava svaki oblik rekreacije i zdravog aktivnog života govori velik broj manifestacija takve vrste na području čitave rivijere, a dokaz o uspješnosti provođenja takvih aktivnosti je oznaka Official Wellness Champion 2021, koju je TZG Crikvenice dobio – ističu iz TZG-a Crikvenice.


Posjetitelji crikveničke rivijere tako će svake subote u listopadu moći sudjelovati u sportsko-rekreativnim programima pod vodstvom stručnjaka. Već ove subote na rasporedu je biciklijada Panorama Vinodola, pod vodstvom Biciklističkog kluba Crikvenica. Start se očekuje u 10.30 sati na Trgu Stjepana Radića, a biciklisti će moći birati između dvije rute – sportske (30 km, preko Triblja i Križišća do Melnica i natrag) i obiteljske (17 km, do Tribaljskoga jezera i natrag). U narednim subotama očekuju se biciklijade Kroz Rivijeru Crikvenica, Uz Dubračinu do Tribaljskoga jezera te nordijsko hodanje Ljubavnom cesticom i ono na relaciji Crikvenica – Kačjak. U slučaju vremenskih neprilika, aktivnosti se otkazuju.
Uz rekreaciju na otvorenom, uživati se može i u gastrodelicijama u odabranim ugostiteljskim objektima na Rivijeri Crikvenica. Krem juha od buče s prepečencem, marinirano povrće s okruglicama falafela s humusom i soja umakom, file bakalara na aromatiziranoj palenti s mediteranskim umakom… samo su neka od jela koja se mogu kušati po promotivnim cijenama. Ugostiteljski objekti koji su uključeni u program Experience Crikvenica su restoran hotela Esplanade, restoran Burin i konoba Karoca u Crikvenici, konobe Ulika i Riva u Selcu te restoran Domino u Dramlju.


Također, zdravstvene ustanove i hoteli pripremili su posebnu ponudu tretmana i usluga. Ustanove i hoteli koji sudjeluju u wellness jeseni na Rivijeri Crikvenica su hotel Esplanade i Thalassotherapia u Crikvenici, hotel Marina i Terme Selce u Selcu. Više informacija o navedenim sportsko-rekreativnim, gastro i wellness programima mogu se pronaći na web-stranici www.rivieracrikvenica.com te na Facebook stranici Crikvenica – Croatia.