Dramalj

Novi gastro-adut crikveničke rivijere: Karapandža i Nives Zeljković kumovi restorana Faros

Edi Prodan

Totalnog preuređenja Lanterne na trenutke me možda bilo strah, ali uvjerenje kako sam na dobrom put nije me ni u tim momentima napuštalo, pojasnio nam je put do "svjetionika" Srđan GajićAko je suditi po kumovima, najznačajnijem chefu svih hrvatskih chefova, nenadmašnom Stevi Karapandži kao i Nives Zeljković, moderatorici društvenih zbivanja i književnici, dramaljski restoran Faros mogao bi imati uspješan i dugotrajan život.


Savršena pozicija nekadašnjeg restorana Lanterna što je desetljećima zaposjedao jednu od najboljih pozicija, uz samo more, na crikveničko-vinodolskoj rivijeri je zahvaljujući obitelji Gajić, Srđanu i Karmen ali i njihovim trima kćerkama, nakon jako dobre arhitektonsko-dizajnerske preobrazbe prerastao u jedan od impresivnijih ugostiteljskih objekata na Kvarneru.


– Dolazim iz obitelji koja se punih četiri desetljeća bavi ugostiteljstvom, a supruga i ja se također možemo pohvaliti nemalim stažem. Totalnog preuređenja Lanterne na trenutke me možda bilo strah, ali uvjerenje kako sam na dobrom put nije me ni u tim momentima napuštalo, pojasnio nam je put do “svjetionika” Srđan Gajić.
Objekt je naime u svom donjem dijelu, onom koji se nalazi tik uz plažu i pristanište, namijenjen jednostavnijim jelima poput pizze, dok će se na katu, s jako velikim prostorom na terasama krenuti u znatno ambicioznije gastro projekte.Voditelj kuhinje Duško Škero krenut će, a tu je nezaobilazna i savjetnička uloga Steve Karapandže, u pomirenje elemente “fine diniga” s nešto bržim navikama i željama da se ručak ili večera obave u ipak kraćem roku.


Otvaranju je prisustvovao i riječki gradonačelnik Marko Filipović koji, kako se da nazrijeti, nije došao tek pozdraviti novu zvijezdu na kvarnerskom gastro nebu, već i dodatno trasirati put kojim bi se u tom smislu trebala kretati i budućnost Rijeke.


– Čestitam vlasniku na hrabrosti i otvaranju uistinu privlačnog restorana.


Da, svakako da nam je cilj i od Rijeke napraviti zanimljivu gastro priču, no s obzirom na brojne obaveze prvih dana od kako sam došao na čelo grada, još malo strpljenja, poručio je Filipović.


S obzirom da se tijekom večeri moglo vidjeti i česte sekvence razgovora između Filipovića i Karapandže, je li Rijeka uistinu, točnije rečeno – konačno, stigla u predvorje pretvaranja u gastronomski privlačan grad?