Potpisan ugovor

Nova moderna zelena tržnica Jadranovu će podariti novu vizuru

Robert Šimonović

Foto: S. DRECHSLER

Foto: S. DRECHSLER

Gradonačelnik Crikvenice Damir Rukavina otkrio je da se radi o projektu vrijednom gotovo 800.000 kuna, 80 posto prihvatljivih troškova (od 240.000 kuna) sufinancira Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj, odnosno Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, dok ostatak financira Grad CrikvenicaJADRANOVO – Na mjestu stare, na zadovoljstvo svih stanovnika Jadranova, u skorije bi vrijeme trebala niknuti posve nova i moderno uređena tržnica. Prvi korak ka ostvarenju tog cilja poduzeli su gradonačelnik Grada Crikvenice Damir Rukavina i direktor crikveničkog poduzeća Jela Mladen Pilaš, potpisavši jučer ugovor projekta pod nazivom »Izgradnja i opremanje tržnice u Jadranovu«. Pilaš, koji je ugovor potpisao u ime izvođača radova, tom je prilikom izrazio nadu u uspješno izvršenje projekta.


– Iako je rok relativno kratak, uložit ćemo maksimalne napore, iskustvo i znanje kako bismo realizirali ovaj hvalevrijedan projekt u dogovorenom roku, do kraja 2020. godine – izjavio je Mladen Pilaš.


Više investicija


Rukavina je otkrio da se radi o projektu vrijednom gotovo 800.000 kuna, 80 posto prihvatljivih troškova (od 240.000 kuna) sufinancira Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj, odnosno Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, dok ostatak financira Grad Crikvenica. Gradonačelnik je iskazao zadovoljstvo predviđenim projektom te dodao da izgradnja nove tržnice nije jedina investicija na području Jadranova.
– Nakon potpisa ugovora počet će radovi na uređenju, izgradnji i opremanju tržnice u Jadranovu, što je samo jedna u nizu investicija na području Jadranova. Sa zadovoljstvom mogu reći da je već u tijeku uređenje plaže u Jadranovu, a Gradu je od Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju odobren iznos od milijun kuna za projekt Edukativnih staza u Jadranovu. Siguran sam da ćemo ovim projektima podići životni standard stanovnika Jadranova te pridonijeti modernijem izgledu samoga mjesta. Sve će to sigurno razveseliti i sve one koji Jadranovo posjećuju kroz cijelu godinu – zaključio je Damir Rukavina.


Novo popločenje


Nova tržnica prostirat će se na parceli od 270 metara kvadratnih, od čega će 28 posto činiti zelene površine niskog, srednjeg i visokog raslinja. Također, unutar zelene zone bit će postavljeni kontejneri za smeće te nova postaja za pranje ruku. Na jugoistočnom dijelu zelene zone predviđa se prostor za pristup dostavnim vozilima, dok izravan pristup osobnim vozilima neće biti dozvoljen. Nova tržnica nalazit će se na mjestu postojeće tržnice te će se od nje zadržati šterna, dok će prodajni kiosk i betonski umivaonik biti uklonjeni.


Popločenje duž cijele tržnice bit će zamijenjeno novim, a postavit će se i novi prodajni kiosk pored kojeg će se montirati i četiri nove nadstrešnice. Tri nadstrešnice bit će namijenjene za prodajni prostor, dok će četvrta služiti za natkrivenu autobusnu stanicu.