Novi

Neiscrpne ideje u privatnim inicijativama novljanske nevjeste: Nikolina Šarar Žvanović u cvijeću i – slikarstvu

Franjo Deranja

Prije nepune tri godine ova po obrazovanju grafička dizajnerica otvorila je cvjećarnicu u središtu Novog Vinodolskog, a u slobodno vrijeme i dalje slika, i to u tehnici akrila. Motivi što je preokupiraju su more, priobalje i mjesta uz moreNOVI VINODOLSKI – Kada netko odluči u ova prevrtljiva vremena ući u privatno malo poduzetništvo, onda zaslužuje pomalo i divljenje, osim ponekog čuđenja!


Nikolina Šarar Žvanović, rodom Griškinja i novljanska nevjesta, uz supruga Novljanina i dvojicu sinova, odlučila je prije nepune tri godine otvoriti svoju cvjećarnicu.


Prema obrazovanju je grafička dizajnerica i već je javno izlagala svoje radove, a u slobodno vrijeme i dalje slika, i to u tehnici akrila. Motivi što je preokupiraju su more, priobalje i mjesta uz more. Ipak, proteklih godina cvijeće je dobilo prednost u radu u cvjećarnici, kojem, osim predanosti obitelji, posvećuje najviše vremena u svakom svojem danu.
Za svaku privatnu inicijativu, osim hrabrosti i smisla za poduzetništvo, treba imati i dobru ideju. Prema njezinim riječima, na pitanje kako joj ide, odgovor je pozitivan, a pogled u budućnost optimističan. Stoga, stječe se dojam da je Nikolina – pogodila! Pogodila »u sridu« i ne samo stoga što se sa svojom cvjećarnicom nalazi u središtu grada.