'Tri, dva, jedan – kuhaj!'

Najstarija kandidatkinja je Crikveničanka: ‘Najviše vremena provodim u kuhinji’

Foto RTL

Foto RTL

'Moje najveće kulinarsko umijeće su slovački specijaliteti te ih često kuham na Danima slovačke kulture, i ti isti specijaliteti nisu još nijednom dobili nikakvu kritiku. Na natjecanjima u Slovačkoj osvojila sam više puta prvo mjesto'', prisjeća se kandidatkinja 


 


U novoj, devetoj sezoni omiljenog kulinarskog showa ‘Tri, dva, jedan – kuhaj!’, koja starta već u ponedjeljak u 21 sat na RTL-u, gledateljima i stručnom žiriju, u već dobro poznatom sastavu Klemenčić-Pažanin-Špiček, svoje će umijeće kuhanja pokazati mnoštvo šarolikih i zanimljivih kandidata.
 


Jedna od njih svakako je svestrana umirovljenica iz Crikvenice, koja se može pohvaliti i brojnim kulinarskim priznanjima. 


 


Marija Bićanić najstarija je kandidatkinja devete sezone, a ima 74 godine. Dane u mirovini krati brojnim hobijima, kao što su slikanje, ples i pjevanje, no onaj omiljeni je, naravno, kuhanje brojnih delicija i pripremanje raznih slastica.


”Više vremena provodim u kuhinji nego u dnevnom boravku. Najviše volim smišljati vlastita jela”, ističe. Budući da je porijeklom iz Slovačke, Marija je i ponosna članica Matice slovačke s kojom nastupa na brojnim manifestacijama, ali i kuha na kulinarskim natjecanjima.


”Moje najveće kulinarsko umijeće su slovački specijaliteti te ih često kuham na Danima slovačke kulture, i ti isti specijaliteti nisu još nijednom dobili nikakvu kritiku. Na natjecanjima u Slovačkoj osvojila sam više puta prvo mjesto”, prisjeća se kandidatkinja. 


Marija sebe opisuje kao vedru, energičnu i tolerantnu osobu koja cijeni konstruktivne kritike i savjete jer tako uči, a iako se u timskome radu voli postaviti kao vođa, uvijek je, kaže, spremna za kompromise i dogovore.


”Moje najveće prednosti u kuhinji su spretnost i brzina, a što se mana tiče – rijetko kada pratim recepte jer uvijek sve volim raditi po svome”, dodaje za kraj.


A hoće li žiri na audiciji oduševiti nekim tradicionalnim i već provjerenim slovačkim receptom ili će ih iznenaditi nečim posve drugačijim te kako će im se svidjeti njezina taktika kuhanja ”bez recepta”, gledatelji će doznati u novoj sezoni kulinarskog showa ‘Tri, dva, jedan – kuhaj!’, koja je na rasporedu već od ponedjeljka u 21 sat na RTL-u.