Dani sporta i rekreacije

FIT4NOVI Nordijskih hodanjem po povijesnim šetnicama Novog

P. N.

Već prva subota je privukla brojne sudionike koji su uživali na ruti "Dolinom  vina" 


Programom nordijskog hodanja kojeg je Turistička zajednica Grada Novi  Vinodolski pripremila svojim građanima i gostima započela je atraktivna manifestacija FIT4NOVI koja će sve do 2. lipnja ponuditi odlične dane sporta i rekreacije.  


“Nordijskim hodanjem po povijesnim šetnicama Novog Vinodolskog” je  program kojeg je TZ pripremila u suradnji s KŠR Gorovo i Nordic Walking Team Opatija, a  koji će kroz četiri subote ponuditi program nordijskog hodanja i pješačenja raznim  stazama. Već prva subota je privukla brojne sudionike koji su uživali na ruti “Dolinom  vina”.
Nakon okupljanja u novljanskoj luci te vježbi zagrijavanja, dobro raspoložena  kolona hodača je krenula na rutu Luka Novi Vinodolski – Pavlomir – Stari grad Novi  Vinodolski (Crkva sv. Filipa i Jakova) – Frankopanski kaštel s kulom Kvadrac – Luka  Novi Vinodolski. Sudionici su, tijekom hodanja, uživali u prekrasnim vinogradima te  povijesnim ljepotama Novog, grada koji itekako ima što pokazati.


Po dolasku na cilj današnje rute, hodači su izrazili zadovoljstvo organizacijom  ovog programa te najavili dolazak i na one naredne koje će obuhvatiti “plave i zelene” šetnice prilagođene psihofizičkim sposobnostima svih dobnih skupina, a naredni dan  aktivnosti u prirodi očekuje nas već sljedeće subote kada će hodači na atraktivnu  “Stazu ribara”.


Ono što svakako valja spomenuti je da su se organizatori pobrinuli kako bi sudionici dobili na korištenje štapove za hodanje te će tako biti u sve dane programa.  Stoga organizatori poručuju: “Budite fit, budite FIT4NOVI!”