Lokalni izbori

HDZ želi povijesnu pobjedu u Vinodolu i kontinuitet u Crikvenici

Robert Šimonović

U drugom izbornom krugu stanovnici Vinodolske općine birat će između Daniela Grbića (HDZ) i Snježane Domijan (SDP), dok će u Crikvenici snage odmjeriti Damir Rukavina (HDZ) i Mario Kružić (SDP)BRIBIR, CRIKVENICA – Jednako kao što je to bio slučaj prije održavanja prvog kruga lokalnih izbora, tako je i jučer u središtu Bribira, odnosno u središtu Crikvenice, a u povodu održavanja drugog kruga lokalnih izbora, ministar mora, prometa i infrastrukture te predsjednik Županijske organizacije Hrvatske demokratske zajednice PGŽ-a Oleg Butković, podržao HDZ-ova kandidata za načelnika Vinodolske općine Daniela Grbića, odnosno HDZ-ova kandidata za gradonačelnika Crikvenice, aktualnog gradonačelnika Damira Rukavinu. Podršku kandidatima iskazao je i Gari Cappelli, HDZ-ov kandidat za župana primorsko-goranskog, na čemu su mu oni zahvalili te uzvratili svoju podršku njegovoj ambiciji da postane županom PGŽ-a.


Pogled u budućnost


Daniel Grbić u prvome je krugu pridobio povjerenje 37,82 posto birača, dok je Snježana Domijan (SDP), koja će biti njegova protukandidatkinja u drugome krugu lokalnih izbora, pridobila potporu 24,10 posto birača. Grbić je naglasio da se radi o povijesnoj pobjedi HDZ-a u Vinodolskoj općini, zahvalio je biračima na ukazanom povjerenju te ih pozvao da mu svoje povjerenje poklone još jednom, u drugome krugu lokalnih izbora.


– U Driveniku je u planu natkrivanje boćarskog doma i uređenje centra mjesta, u Triblju ćemo urediti trg ispred Konzuma i dovršiti projekt izgradnje školske dvorane, u Grižanama sportsko-rekreacijski centar na Bačevu i dječje igralište u Blaškovićima, dok u Bribiru slijedi nastavak već započetog uređenja centra mjesta, proširenje parkirne zone i detaljno uređenje igrališta na pilani. Radit ćemo i na poboljšanju kompletne komunalne infrastrukture u svim mjestima, proširenju kanalizacijske i vodovodne mreže, elektrifikaciji, odnosno svemu onome što će Vinodol učiniti krajem ljepšim i ugodnijim za život, i za naše domaće stanovništvo i za turiste, rekao je Grbić.
Gari Cappelli podržao je Daniela Grbića te najavio zajedničku suradnju, ako obojica pobijede u drugome krugu lokalnih izbora.


– Na čitavom istočnom dijelu naše Županije prisutan je izniman timski rad HDZ-ovih kandidata, što iz dana u dan dokazuju postignuti rezultati, odnosno ostvareni projekti. Primjer toga je i Daniel Grbić. Pohvalio bih i razvojnu viziju turizma ovog kraja, koja se ponajviše očituje kroz kvalitetan privatni smještaj, stoga je Vinodol prepoznat i izvan okvira Hrvatske. Siguran sam da će budući načelnik nastaviti raditi u interesu ljudi koji žive u Vinodolskoj općini, rekao je Cappelli.


Podržati promjene


Ministar Butković iskazao je potporu svim trima HDZ-ovim kandidatima te pozvao sve birače da svoje povjerenje daju upravo njima.


– Vinodolska općina u protekle je četiri godine pokazala da se može mnogo toga napraviti napornim i vrijednim radom, suradnjom s državnim institucijama, resornim ministarstvima, Vladom Republike Hrvatske i Europskom unijom, stoga sam siguran i da je novi program budućeg načelnika Grbića ostvariv. Što se Crikvenice tiče, radi se o gradu koji je u proteklih 12 godina učinio jako puno. Danas je Crikvenica bitno drugačija, bitno bolja i bitno ugodnija za život. Uz pomoć Vlade, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, kao i europskih fondova, u Crikvenici su realizirani brojni infrastrukturalni projekti – od lukobrana u Crikvenici, do obnove lučke infrastrukture u Selcu, rekao je ministar Butković.


Aktualni gradonačelnik Damir Rukavina u prvome je krugu pridobio potporu 38,47 posto birača, u drugome ga očekuje nova politička utakmica protiv Marija Kružića (SDP), koji je u prvome krugu lokalnih izbora pridobio podršku 28,47 posto birača.


– U proteklih 12 godina, koliko moj tim i ja vodimo grad, ostvarili smo niz projekata te promijenili vizuru Crikvenice i svih okolnih pripadajućih mjesta. Crikvenica danas izgleda ljepše i bolje nego prije 12 godina te je kvalitetnija i ugodnija za život svih njezinih stanovnika. U planu imamo još čitav niz projekata, stoga pozivam birače da izađu na izbore i podrže me da zajednički nastavimo graditi modernu i prosperitetnu Crikvenicu, poručio je Rukavina.