Nova presuda

Gradonačelnik Crikvenice Damir Rukavina nepravomoćno osuđen na pet mjeseci zatvora, uvjetno na godinu dana

Hina

Damir Rukavina / Snimio Sergej DRECHSLER

Damir Rukavina / Snimio Sergej DRECHSLER

Rukavina je preuzeo dužnost gradonačelnika u lipnju 2009., a prijeporni poslovi sklopljeni su u srpnja i listopadu iste godineGradonačelnik Crikvenice Damir Rukavina, koji je još 2012. optužen za zloporabu obavljanja dužnosti državne vlasti, počinjeno pogodovanjem u postupku javne nabave, u utorak je nepravomoćno osuđen na pet mjeseci zatvora, uvjetno na godinu dana.


Potvrdio je to njegov branitelj Milenko Škrlec, kazavši da Rukavina nije vlasnik tvrtke, odnosno da je vlasništvo prenio na drugi tvrtku pa najavljuju žalbu.


Rukavinu je Uskok teretio da je pogodovao tvrtki ‘Sando’ tako da joj je, kao gradonačelnik, a nakon što je formalno prenio vlasništvo te tvrtke na drugu tvrtku, na osnovi neposredne pogodbe 2009., pogodovao u vezi s poslovima javne i ukrasne rasvjete u Crikvenici, čime je tvrtka Sando ostvarila korist.
Rukavina je preuzeo dužnost gradonačelnika u lipnju 2009., a prijeporni poslovi sklopljeni su u srpnja i listopadu iste godine.


Na riječkom Županijskom sudu Rukavina je prije pet godina osuđen na uvjetnu zatvorsku kaznu, ali je Vrhovni sud Republike Hrvatske lani, nakon njegove žalbe, ukinuo presudu u osuđujućem dijelu i slučaj vratio na ponovno suđenje.