Odluka grada

Grad Crikvenica udvostručio božićnice umirovljenicima

Robert Šimonović

Ilustracija Sergej Drechsler

Ilustracija Sergej Drechsler

Tako će božićnice biti isplaćivane u poslovnici Fine u Crikvenici, u razdoblju od 23. studenoga do 28. prosincaGrad Crikvenica udvostručio je iznos božićnica za umirovljenike s crikveničkog područja te je tako barem donekle uljepšao predstojeće blagdane svojim sugrađanima starije životne dobi.


– Kako bismo uljepšali našim umirovljenicima predstojeće blagdane, iznos božićnica koji smo do sada isplaćivali ove godine bit će udvostručen. Dakle, umjesto dosadašnjih 150 kuna, ove godine će umirovljenici čija je mirovina 2.500 kuna ili manja dobiti 300 kuna božićnice od Grada Crikvenice – priopćila je zamjenica gradonačelnika Ivona Matošić Gašparović.


S obzirom na izvanredne okolnosti izazvane epidemijom koronavirusa, podjela božićnica bit će organizirana na drukčiji način od uobičajenog, s ciljem očuvanja zdravlja građanki i građana Crikvenice, poručuju iz Grada. Tako će božićnice biti isplaćivane u poslovnici Fine u Crikvenici, u razdoblju od 23. studenoga do 28. prosinca. Za preuzimanje božićnice potrebno je u navedenom razdoblju doći u poslovnicu Fine u Crikvenici, ponijeti sa sobom osobnu iskaznicu te dokument iz kojega je vidljiv OIB (npr: zdravstvena iskaznica).
Umirovljenici nisu obavezni osobno preuzeti božićnicu, već za njih to može učiniti i netko drugi, ali uz obavezno predočenje vlastite osobne iskaznice te predočenje osobne iskaznice umirovljenika za kojeg se podiže božićnica, kao i dokument iz kojeg je vidljiv OIB korisnika božićnice. Za sve dodatne informacije, umirovljenici se mogu javiti Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Grada Crikvenice na broj telefona 051/455-483. (R. Š.)