Mnoga pitanja

Grad Crikvenica izdao Vodič za radove unutar turističke sezone

Biljana Savić

Odgovore na mnoga pitanja od sada je moguće pronaći upravo u Vodiču kroz pripremu gradilišta i ograničenje građevinskih radova u vrijeme turističke sezoneCRIKVENICA – Grad Crikvenica izdao je Vodič kroz pripremu gradilišta i ograničenja građevinskih radova u vrijeme turističke sezone, nakon što je dosad izdao publikacije kao što su Vodič kroz potpore i prava djece i mladih, Svod za mlade, Vodič za privatne iznajmljivače te Vodič za poduzetnike.


Kako pravilno pripremiti gradilište? Smije li se i kako koristiti javna površina? Koje radove izvoditi za vrijeme trajanja ograničenja rada? Koje alate koristiti? Odgovore na ova i još mnoga pitanja od sada je moguće pronaći upravo u Vodiču kroz pripremu gradilišta i ograničenje građevinskih radova u vrijeme turističke sezone.


Vodič je, kao i svi prethodno spomenuti, nastao kako bi se svima olakšalo snalaženje u šumi propisa, ali i s ciljem da se daju odgovori na pitanja iz prakse koja se najčešće javljaju. Pripremljen je kratak pregled najvažnijih obveza prilikom gradnje, dogradnje ili rekonstrukcije objekta ili njegova uređenja kao i za vrijeme trajanja ograničenja radova.
Turistička sezona svake godine donosi nove izazove i nova promišljanja. Kako omogućiti obavljanje građevinskih radova, a ujedno svim sugrađanima i gostima omogućiti miran suživot? Zakonski propisi u ovom su dijelu ograničenja radova vrlo fleksibilni pa u njihovoj primjeni i razumijevanju dolazi do brojnih zabluda. U Vodiču će biti odgovori na većinu pitanja koja su nadležne službe dobivale, sadržaj Vodiča utemeljen je na zakonskim i podzakonskim aktima te sadrži i preporuke za postupanje koje su napisane na temelju dugogodišnjeg postupanja i velikog broja prijava zbog nerazumijevanja postojećih popisa.