Iznenađenje

Folkloraši iz slovačkog mjesta Vinodol došli u posjet – Novom Vinodolskom

Ante Peričić

Iako je sve bilo spontano i nenadano, za goste je u kratkom roku organiziran posjet Muzeju i Frankopanskom kaštelu te obilazak Starog gradaNOVI VINODOLSKI – Novljanskog gradonačelnika Tomislava Cvitkovića iznenadila je grupa folkloraša iz slovačkog mjesta Vinodol. Tridesetak djece, voditelja i prevoditelja stiglo je iz Slovačke u Primorsko-goransku županiju kako bi nastupali u folklornim programima.


S obzirom na to da je načelnik njihove općine Peter Stranak već bio u neslužbenoj posjeti Novom Vinodolskom 2018. godine, po svojim je članovima poslao poklon iznenađenja novljanskom gradonačelniku Cvitkoviću.


Iako je sve bilo spontano i nenadano, za goste je u kratkom roku organiziran posjet Muzeju i Frankopanskom kaštelu te obilazak Starog grada. Slovački, vinodolski folkloraši gradonačelniku su u Gradskoj vijećnici izveli kratak program te je došlo do razmjene prigodnih poklona, a sve se završilo zajedničkim sladoledom kod kultnog Šike u centru grada odakle su vinodolski prijatelji iz Slovačke krenuli za Kraljevicu.