Za svaku pohvalu

Crikvenički i novljanski darivatelji prikupili 146 doza krvi

Robert Šimonović, Ante Peričić

Akcija u Crikvenici provedena je u prostorima Thalassotherapije

Akcija u Crikvenici provedena je u prostorima Thalassotherapije

U Crikvenici je drugoj ovogodišnjoj akciji pristupilo 78 darivatelja, od čega je odbijeno njih sedam. Akciji u Novom Vinodolskom pristupile su 82 osobe, od kojih je također sedam odbijenoCRIKVENICA/NOVI VINODOLSKI  Gradska društva Crvenog križa Crikvenica i Novi Vinodolski u suradnji s Kliničkim zavodom za transfuzijsku medicinu KBC-a Rijeka provela su akcije dobrovoljnog darivanja krvi. U Crikvenici je drugoj ovogodišnjoj akciji, provedenoj u dva dijela, pristupilo ukupno 78 darivatelja, od čega je odbijeno njih sedam. Dakle, sveukupno je prikupljena 71 doza krvi (57 muškaraca i 14 žena). Akcija će svakako ostati upamćena po dvojici rekordera Siniši Tomašiću i Želimiru Mihaliću, koji su krv zajedno darovali čak 300 puta! Naime, uz darivatelja Sinišu Tomašića, koji je ove godine došao do 150. darivanja krvi, navedeni rekord dostigao je i darivatelj Želimir Mihalić, a vrlo brzo toj bi se brojci mogao približiti i Milorad Hajnić, koji je krv darovao 144 puta.


Skromni darovi


Više od 100 puta krv su darovali Ivica Car (131), Boris Stopinšek (126), Zoran Cvija (121), Ratko Baretić (120), Ivica Unković (112) i Danijel Brozović (107). Od 50 do 99 puta krv su darovali: Ladislav Blažić (98), Zoran Brozičević (54), Elvis Čižmešija (67), Milivoj Drnjević (75), Marin Dukić (53), Toni Sascha Jurinčić (55), Milojko Mikanović (97), Vedran Pavlić (68), Robert Ropac (50), Robert Šandl (56), Sanjin Šopić (55) i Tomislav Veljačić (54). Prvi put krv su dali Vlatka Mandžuka, Stefan Antanasković, Predrag Baretić, Goran Kuna, Matija Manestar i Laura Medvešček. Djelatnici Thalassotherapije i ovoga su se puta u većem broju odazvali akciji koja se održala u njihovim prostorima.


Dom kulture ugostio je akciju u Novom Vinodolskom

Dom kulture ugostio je akciju u Novom VinodolskomS obzirom na to da se 14. lipnja obilježava i kao Svjetski dan darivatelja krvi, svim darivateljima tim su povodom podijeljeni i skromni darovi. U podjeli je sudjelovao i predsjednik Aktiva DDK-a te potpredsjednik GDCK-a Crikvenica Zoran Brozičević.
Već tradicionalna akcija u Novom Vinodolskom jučer je organizirana uz poštovanje svih higijenskih standarda, a Vesna Đujić, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Novog Vinodolskog, bila je vrlo zadovoljna odazivom, uz 75 prikupljenih doza krvi.
– Odaziv je, s obzirom na pandemiju, velik i mi smo itekako zadovoljni. Liječnici iz riječkog Zavoda, a i naši volonteri, upoznati su i educirani za provođenje svih potrebnih epidemioloških mjera. Sve je, kao i uvijek, prošlo u najboljem redu – istaknula je Vesna Đujić.


Zahvala svima
Novljansko Gradsko društvo Crvenog križa redovito provodi akcije dobrovoljnog darivanja krvi, a ovoga je puta prikupljeno 75 doza. Pristupile su 82 osobe, od kojih je sedam iz zdravstvenih razloga odbijeno. Od 15 žena i 67 muškaraca valja istaknuti Ana-Mariju Pavelić, koja se prvi put uključila u darivanje, kao i višestruke darivatelje s više od 50 darivanja: Davora Butkovića (50), Ivana Turčića (51), Ivicu Žeravicu (54), Roberta Rubčića (56), Kristijana Zoričića (56), Željka Košuljandića (59), Nikicu Peričića (59), Sašu Ćosića (60), Branka Šuberta (60), Dražena Tomića (64), Željka Markovića (69), Antu Smojvera (70), Zorana Šmita (71), Danijela Tomića (72), Ljubomira Budića (80), Igora Pavelića (82), Gordana Šamanića (87), Marina Hreljca (95) te Dubravka Stošića (115).
– Zahvaljujem svim našim jubilarcima, kao i Ana-Mariji, koja je s današnjim danom ušla u našu veliku obitelj. Ljudi nisu ni svjesni koliko puno pomažu društvu u cjelini odazivom na naše akcije. Čak 75 doza je, za naš mali grad, velika stvar i koristim ovu priliku kako bih zahvalila i djelatnicima Transfuzijske medicine KBC-a Rijeka, kao i ravnatelju Centra za kulturu Mariju Butorcu, koji nam je omogućio korištenje prostora Doma kulture i našim volonterkama Ivi, Eni i Jasmini koja je i dala krv – istaknula je Vesna Đujić.