Tvrtka Jadran

Crikvenički hotel Esplanade otvara vrata gostima

Biljana Savić

Boutique hotel Esplanade ima 27 soba i 11 apartmana

Boutique hotel Esplanade ima 27 soba i 11 apartmana

Velika terasa hotela pruža mogućnost distanciranog i sigurnog boravka za objedom, a nudimo i besplatno posluživanje doručka i večere u sobama – kaže direktorica prodaje i marketinga Jadrana Lucija Jukić i najavljuje da za vikend otvaraju i kamp u Baškom Polju te kampiralište KačjakCRIKVENICA  Nakon što su popustile mjere suzbijanja koronavirusa, crikvenička turistička tvrtka Jadran sutra gostima otvara i svoj prvi hotel, Esplanade u središtu Crikvenice.– Ovaj boutique hotel ima samo 27 soba i 11 apartmana. Velika terasa pruža mogućnost distanciranog i sigurnog boravka za objedom, a onima koji žele potpunu sigurnost i privatnost hotel nudi besplatno posluživanje doručka i večere u sobama – kaže nam direktorica prodaje i marketinga crikveničkog Jadrana Lucija Jukić i najavljuje da ovog vikenda otvaraju još dva kampa, uz već otvoreni kamp Selce, očekujući za sada najviše domaće i slovenske goste nakon što su popustile mjere suzbijanja koronavirusa.
Podsjetimo, »led« je probila kultna kavana Inter u samom središtu Crikvenice i prva od svih Jadranovih objekata ugostila posjetitelje nakon korona karantene. Tko bi to zaboravio, Crikveničani sigurno neće. Kad je o Jadranovim objektima riječ, otvoren je i bar Kačjak, na jednoj od najljepših plaža na ovom dijelu jadranske obale, koji će tijekom svibnja i lipnja raditi svakog vikenda, a od početka srpnja svakodnevno.


Atraktivni bazen


– U petak, 22. svibnja, otvorili smo kamp Selce koji je prve goste dočekao s novim mobilnim kućicama, uređenim sanitarnim čvorovima i parcelama, a do kraja lipnja bit će završen i atraktivni biodizajn bazen na dvije kaskade. Tijekom prošlog vikenda imali smo više od stotinu posjetitelja, većinom stalnih gostiju koji kod nas imaju kućice u kampu – kaže nam Lucija Jukić i naglašava da posljednjeg vikenda u svibnju otvaraju i kamp u Baškom Polju te kampiralište Kačjak u Dramlju.


Devet Jadranovih hotela s ukupno 2.500 krevetaOd ove godine u sastavu crikveničkog Jadrana je i preuređeni hotel Lišanj u Novom Vindolskom te Garden Palace Resort u Umagu s apartmanima. Jadran u svom sastavu ima ukupno devet hotela i bungalove/paviljone, u kojima je 2.500 kreveta, te kamp Selce i kampiralište Kačjak s ukupno 1.700 mjesta, kao i ugostiteljske objekte.


– Ukidanje ograničenja u kretanju građana te otvaranje granica sa Slovenijom i Austrijom, potaknulo je intenzivnije dolaske i rezervacije smještaja. Prema trenutnom stanju rezervacija, najvećim se dijelom očekuju domaći te gosti iz susjedne Slovenije. Ako se ovakvi pozitivni trendovi nastave, do kraja lipnja planiramo otvoriti dodatnih 600 do 700 ležaja u našim objektima. S druge strane, dobra prometna pozicioniranost i raznovrsnost ponude naša je prednost i ovisno o punjenju u lipnju i tijekom ljeta povećavat ćemo i broj radnika, pri čemu će se sve potrebe popuniti stalno zaposlenima, potom stalnim sezoncima i po potrebi i dodatnim sezoncima – kaže Lucija Jukić.


Brojne nepoznanice


Ona ističe da je sada zbog brojnih nepoznanica gotovo nemoguće predvidjeti broj zaposlenika koje će crikvenički Jadran trebati u sezoni, no da će se, bez obzira na troškove rada i sve ostale troškove, prilagoditi cilju zadržavanja likvidnosti i održivosti poslovanja. Pandemija koronavirusa utjecala je i na dinamiku investicija i radova pa će Jadran u lipnju dovršavati uređenje u pojedinim objektima, poput bazena u kampu Selce, a uložio je i u nove mobilne kućice s terasama, koje su u ovoj situaciju vrlo tražen oblik smještaja. Dovršavaju i radove u hotelu Katarina te paviljonima Slaven.
Naglašavajući da cjenovnu politiku u svim destinacijama nastoje prilagoditi stanju na tržištu, iz Jadrana napominju i da nastavljaju suradnju s velikim touroperatorima te domaćim i stranim agencijama, a s dosta optimizma očekuju sezonu i bolju od prognoza kakve su bile prije dva ili tri mjeseca.