Danas Primorska noć

Crikvenička rivijera od danas do nedjelje nudi bogat i raznovrstan program događanja

Robert Šimonović

KUD Neven je jedan od simbola Selca/ Foto M. LEVAK

KUD Neven je jedan od simbola Selca/ Foto M. LEVAK

U centru Crikvenice danas u 19 sati počet će Primorska noć, u sklopu koje sve posjetitelje očekuje bogata ponuda prirodnih i domaćih proizvoda, poput domaćeg sira, meda, džemova, rakije i likeraCRIKVENICA – Bogat i raznovrstan program događanja očekuje se i ovog tjedna na Rivijeri Crikvenica. U centru Crikvenice danas u 19 sati počet će Primorska noć, u sklopu koje sve posjetitelje očekuje bogata ponuda prirodnih i domaćih proizvoda, poput domaćeg sira, meda, džemova, rakije i likera. Na nekima od štandova moći će se pronaći i originalni suveniri i rukotvorine, idealni za dar ili dragu uspomenu s putovanja. Zanimljivo će večeras biti i u Selcu, gdje će se, s početkom u 21 sat, održati zanimljiv i zabavan program pod nazivom Glazbene ljetne večeri u Selcu. Za zabavu će se pobrinuti glazbeni sastav Tremolo, izvodeći poznate svjetske hitove.


U centru Selca veselo će biti i sutra, kada će od 20.30 sati na rasporedu biti Večer ribarske tradicije. Vrijedna baština i važan dio selačke povijesti pretočeni su u zanimljivo i edukativno događanje na otvorenom. U opuštenoj atmosferi iskusne ruke ribara iz ribolovnog društva prezentirat će vještinu ribarenja i pletenja mreža, a druženje će dodatno začiniti kapljica dobrog vina i pokoja frigana srdelica ili kanape.


Zabava u Selcu nastavlja se u 19 sati u četvrtak, ponovo uz Primorsku noć i bogatu ponudu prirodnih i domaćih proizvoda. Od 20.30 sati svoj će koncert u centru održati Limena glazba Selce. U četvrtak u Jadranovu od 21 sat na Rivi Mulina počinju »Melodije s okusom mora«. Prekrasna priroda, diskretan šum morskih valova i romantičan ugođaj dat će poznatim i dragim melodijama posve novo ruho, za što će se pobrinuti glazbeni gost večeri – klapa Vinčace.
Događanja u Crikvenici nastavljaju se u petak, kada će, s početkom u 21 sat, na plaži Balustrada početi Open air cinema. Kino u prvom redu do mora postat će poznata crikvenička plaža, na kojoj će se moći uživati u projekciji aktualnih filmskih hitova nominiranih za nagradu Oscar. Ovoga petka na programu je film »King Richard«. S druge strane, u Jadranovu u petak počinje Ribarska fešta, i to na Rivi Mulina od 19 sati. Posjetitelje očekuju ukusni gastro specijaliteti i zabava uz glazbu.


Vikend donosi još malo glazbe. U 21 sat u centru Crikvenice će početi Tribute nights – Disco Magic Band. Glavni trg u Crikvenici ove godine postaje velika ljetna pozornica na kojoj će tribute bandovi izvoditi neke od svevremenskih glazbenih hitova. Tijekom subote je na boćalištu u Jadranovu na rasporedu Tradicionalni boćarski turnir, kojim završava program proslave Jakovlje 2022. Ovotjedna događanja završit će u centru Selca nastupom KUD-a Neven, s početkom u 20.30 sati.