Predsezona

Crikvenica pripremila bogatu ponudu, evo što sve nude gostima u svibnju

Robert Šimonović

Iako je za svibanj planirana zanimljiva ponuda gastronomskih, rekreativnih i zdravstvenih sadržaja, u konačnici će sve ovisiti o epidemiološkoj situacijiTuristička zajednica Grada Crikvenice pripremila je vrlo zanimljivu i bogatu turističku ponudu za sve one koji u razdoblju predsezone planiraju posjetiti Crikvenicu, odnosno crikveničko-vinodolsku rivijeru.


Iako malo tko sa sigurnošću može reći kako će predsezona izgledati, kao uostalom i kasnija razdoblja nadolazećih ljetnih i onih budućih mjeseci, turističkim djelatnicima ne preostaje drugo nego za nju se pripremiti na najbolji mogući način, s početnom pretpostavkom prema kojoj će se sezona ipak dogoditi i ostvariti, i pritom se nadati najboljemu.


Hrana i rekreacija


Direktorica Turističke zajednice Grada Crikvenice Marijana Biondić u razgovoru nam je otkrila dobar dio bogate i zanimljive turističke ponude, kao i poneka od njezinih razmatranja o predstojećoj ljetnoj sezoni.
– U svibnju nas ovdje očekuje zanimljiva ponuda gastronomskih, rekreativnih i zdravstvenih sadržaja.


Za početak, odmoriti se možete u nekome od smještajnih kapaciteta kao što su hoteli Esplanade i Amabilis, kampovi Kačjak i Selce, hostel Karlovac ili kod ljubaznih domaćina u privatnom smještaju, a ugostiteljski će se objekti (hotel Esplanade, Gušti, Karoca, Maslina i Pandora u Crikvenici te Ulika u Selcu) pobrinuti da se okrijepite i opustite u ugodnom okruženju.


Naime, pripremili su proljetne jelovnike u tri slijeda za 100 kuna po osobi, a tema su, naravno, proljetne namirnice, rekla je Marijana Biondić.Ako epidemiološka situacija dozvoli, u ugostiteljskim objektima moći će se kušati jela kao što su ceviche od jadranskog škampa i kozica, carpaccio od jadranske tune s kremom od šparoga, medaljoni od grdobine na gregadu, rolani file orade u umaku od začinskog bilja i domaćih šparoga, pileća rolada panirana u sezamu, punjena divljim šparogama i mocarelom, panna cotta s coulisom od jagoda ili neizostavna crikvenička slastica – Frankopan torta.


– Svakako redovito pratite i Facebook stranicu Crikvenica-Croatia jer su u pripremi neka slatka iznenađenja, poručila je direktorica TZ-a grada Crikvenice te nastavila s nabrajanjem ostale turističke ponude.


– Tijekom svibnja i lipnja Thalassotherapia Crikvenica pripremila je posebne pogodnosti za vaše zdravlje i ljepotu – specijalizirane programe fizikalne i respiratorne rehabilitacije te preventivne Thalasso Medical Spa programe po povoljnim cijenama.


Proljetni će vikendi u svibnju biti rezervirani i za organizirane nenaplatne rekreativne aktivnosti pod vodstvom iskusnih trenera, kao što su grupni fitness trening, joga, vođene vožnje biciklima (mogući i e-bicikli), biciklijade, interpretacijske šetnje, vožnja supom ili kajakom, nordijsko hodanje i slično.


Sve će se aktivnosti provoditi na otvorenom, ovisno o aktualnim epidemiološkim uvjetima i mjerama, a u slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta bit će otkazane, pojasnila je Biondić.


Nezahvalna situacija


Direktoricu TZ-a Marijanu Biondić pitali smo i kakva su njezina očekivanja od turističke sezone i kakvo je stanje s rezervacijama, odnosno popunjenošću smještajnih kapaciteta.


– Nažalost, vrlo je teško dati odgovor na ovo pitanje. Mi svakodnevno radimo na što kvalitetnijoj promociji naše destinacije i pozivamo ljude da dođu, naravno, uz poštivanje svih epidemioloških mjera, ali nitko sa sigurnošću ne može reći kako će ljetna sezona izgledati.


Iz dana u dan pratimo epidemiološku situaciju, upute Stožera civilne zaštite i druga aktualna zbivanja, te u skladu s time pokušavamo osmisliti i prilagoditi našu turističku ponudu i aktivnosti. Međutim, situacija je vrlo nezahvalna za prognozu.


Teško je raditi procjenu oko popunjenosti smještajnih kapaciteta jer to ovisi o epidemiološkoj situaciji i važećim pravilima o prelasku granice. Smatramo da će ove godine posebno doći do izražaja last minute rezervacije te sve što mogu reći jest da se nadamo najboljem i da se pripremamo za najbolji mogući scenarij, zaključila je Biondić.


Uz dobru volju i želju, za rekreaciju obavezne prijave


Detaljan popis rekreativnih aktivnosti po terminima i lokacijama može se pronaći na www.rivieracrikvenica.com ili na Facebook stranici Crikvenica-Croatia. Za sudjelovanje je najbitnija dobra volja i želja za druženjem i uživanjem u prirodnim ljepotama Crikvenice, Dramlja, Jadranova, Selca i zelenog zaleđa Vinodola, ali i obavezna prijava na e-mail: [email protected] ili osobno u Turističko-informativnom centru Crikvenica (Trg Stjepana Radića 1c).