Delegacija

Crikvenica obilježila Dan oslobođenja od fašizma

Robert Šimonović

Foto Grad Crikvenica

Foto Grad CrikvenicaDelegacija Grada Crikvenice, predvođena vršiteljicom dužnosti gradonačelnice Crikvenice Ivonom Matošić Gašparović i predsjednicom Gradskog vijeća Crikvenice Vesnom Car Samsa, zajedno s predstavnicima Udruge antifašističkih boraca, udruga proizašlih iz Domovinskog rata i predstavnicima MUP-a – Policijske postaje Crikvenica, odala je počast palima u antifašističkoj borbi povodom Dana oslobođenja Crikvenice od fašizma.


Polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća na spomen-obilježjima u Jadranovu, Dramlju, Selcu i Crikvenici, delegacija se prisjetila i zahvalila svim građanima koji su svojim doprinosom antifašističkom pokretu utemeljili suverenost države i omogućili izgradnju današnje moderne i demokratske Republike Hrvatske.


– S ovim činom, ne samo da smo odali počast onima koji su položili svoje živote za slobodu, već smo i potvrdili našu trajnu zahvalnost i obvezu prema vrijednostima koje su branili.
Ovaj dan je prilika da se prisjetimo hrabrosti i žrtve mnogih neimenovanih heroja koji su se borili za pravo svakog pojedinca na slobodu i dostojanstvo.


Svake godine, ovaj dan nas podsjeća na teške trenutke kroz koje je naša zajednica prošla i na snagu koju smo pokazali u najtežim vremenima.


To je dan kada se s ponosom sjećamo naše prošlosti, ali i dan kada gledamo prema budućnosti s nadom i odlučnošću da nastavimo graditi društvo utemeljeno na jednakosti, pravdi i međusobnom poštovanju, kazala je Matošić Gašparović.