Sajam cvijeća

Četiri dana ljepote: Središte Crikvenice u raskoši cvjetnih boja

Franjo Deranja

Foto Goran Jelenović

Foto Goran Jelenović

Osim što se na sajmu mogu kupiti razne vrste cvijeća, mogu se dobiti i korisne pouke o sadnji i uzgoju cvijeća te savjeti o uređenju vrtova. Sajam je otvoren do kraja tjedna od 8 do 19 satiCRIKVENICA – U središtu Crikvenice od četvrtka, pa još iduća tri dana, do nedjelje, 20. rujna, traje tradicionalni Sajam cvijeća. Mjesto događanja: Ulica braće Brozičević i predio ispred tržnice i Robne kuće Rivijera.


Sajam cvijeća zaista je u pravom značenju raskoš boja mnogobrojnih vrsta, reklo bi se svih vrsta cvijeća što ih poznaju ova priobalna, ali i kontinentalna područja Hrvatske. Izlagači su sa sjeverozapada naše zemlje, i to iz Varaždina, Čakovca, Malog Bukovca… Mnogobrojni izlagači proizvođači su biljnog materijala, uglavnom cvijeća, a ima i onih koji se bave izradom različitih potrepština za kućanstvo, i to su proizvodi od drva, a u ponudi su i košare te suveniri od prirodnih materijala. Stanovit dio sajma rezerviran je i za medare i pčelinje proizvode – med, propolis i slično.


Sajam cvijeća redovito pobuđuje veliko zanimanje građana Crikvenice pa je tako i ovaj put, a mnogi se tom prigodom opskrbe cvjetnim materijalom za uređenje svojih okućnica. Osim što se na sajmu mogu kupiti razne vrste cvijeća, mogu se dobiti i korisne pouke o sadnji i uzgoju cvijeća te savjeti o uređenju vrtova.
Sajam cvijeća otvoren je svakodnevno od 8 do 19 sati, s tim da će posljednjeg dana, u nedjelju, biti otvoren nešto kraće. Organizator tradicionalnog Sajma cvijeća je Udruga Point, a pokrovitelji su Grad Crikvenica, Turistička zajednica grada Crikvenice i Eko-Murvica Crikvenica.


Sajam cvijeća uvod je u više zanimljivih zbivanja što središte grada i dalje čine živahnim i privlačnim kao da se produljila glavna turistička sezona. Tako se niz događanja nastavlja obilježavanjem Svjetskog dana mira (ponedjeljak, 21. rujna), dan kasnije Svjetskog dana mora i oceana te četverodnevnom Regatom Grada Crikvenice (od 24. do 27. rujna), i to za klasu laser i za klasu 420. Rujanski niz značajnih događanja završit će u subotu, 26. rujna, obilježavanjem Dana zdravlja na više lokacija u Crikvenici.