ZLATNI JUBILEJ

Čak pedeset godina vjernosti gostiju iz Beča obitelji Antić

Iris Mrzljak

Marija Antić i članovi njezine obitelji još od 1965. godine istom gostoljubivošću u svojoj kući u Selcu dočekuju svoje brojne goste, pa tako i stalne goste iz Beča, Leopoldine i Ludwiga BousekaSELCE – Jučerašnji dan u jutarnjim satima u Selcu bio je obilježen proslavom jubilarne godišnjice vjernosti gostiju iz Austrije koji dolaze u apartmane obitelji Antić već 50 godina zaredom. Već pri samom dolasku mogla se prepoznati ljubaznost i toplina domaćina, gospođe Marije Antić i članova njezine obitelji koji su nas izuzetno srdačno dočekali.


Istom gostoljubivošću dočekuju i svoje brojne goste, pa tako i stalne goste iz Beča, gospođu Leopoldine i gospodina Ludwiga Bouseka. Direktorica Turističke zajednice grada Crikvenice Marijana Biondić uručila je obitelji Bousek i prigodni dar – buket cvijeća i sliku s primorskim motivom.


Iznajmljuju od 1965.


Gospođa Marija Antić, 85-godišnjakinja vedra duha, istaknula je da je bavljenje turizmom u samom početku bilo vrlo izazovno. Ona je sa svojim, sada već nažalost pokojnim, suprugom Milivojem počela iznajmljivati sobe davne 1965. godine. Njihova uslužnost zasigurno je odraz iskustva i konobarske struke gospođe Marije te privatnog obrta vezanog za kamione koji je vodio pokojni gospodin Milivoj. Različite privatne situacije, ali i tadašnje vremenske prilike, dovele su do toga da se izuzetno trude i ulažu u ovo područje rada.
Njihov sin Dražen navodi da je obitelj Antić tada bila među rijetkima u Selcu koja se počela baviti iznajmljivanjem – najprije soba, a potom i apartmana nakon renovacije čitave kuće 1988. godine. Danas ova obitelj nudi svojim gostima dvije sobe s kupaonicom i dvama apartmanima s tri zvjezdice, a sve s prekrasnim pogledom na more. Također, ugodna druženja tijekom doručaka i roštilja s ukusnim domaćim jelima neizostavan su dio usluge koju nude. Dokaz angažmana obitelji Antić oko uređenja interijera i eksterijera kuće jest i činjenica da je gospođa Marija tijekom 60-ih godina dva puta dobila nagradu za najljepši vrt tadašnjega Turističkog društva Selce.


Uzvratni posjeti


Vjernost i prijateljstvo obitelji Bousek i Antić zaista je dugotrajno, ali se svih ovih pedeset godina i nesebično gradilo. Obitelj Antić dvaput je boravila u Beču kod obitelji Bousek, a gospođa Leopoldine ističe da iako su ona i suprug Ludwig proputovali gotovo cijeli svijet, ipak se svake godine rado vraćaju u Selce k obitelji Antić, ne samo zbog toga što se osjećaju kao da su dio njihove obitelji već i zbog izrazito čista mora, malih lokala u kojima imaju dojam da su kao kod kuće te iskustva s izvrsnim uslugama koje se ondje nude. Za kupanje rado odabiru uvale u okolici Selca i na otoku Krku, gdje odlaze brodicom sa svojim prijateljima. Prvi su put u Selce došli dok je njihova kći imala tek šest godina, a sada i ona planira svoj dolazak u Hrvatsku sa svojom obitelji.


O gostoprimstvu obitelji Antić vrlo se brzo proširila vijest među prijateljima obitelji Bousek, ali i među drugim gostima iz Austrije i Njemačke koji se, kad su jednom došli kod obitelji Antić, vraćaju svake godine. Tako su na obilježavanju 50. godišnjice dolaska u Selce obitelji Bousek prisustvovali još i članovi obitelji Müller, Claussen i Römmer, koja također broji hvalevrijednu godišnjicu dolaska k obitelji Antić. Svi su se oni međusobno upoznali upravo ovdje i sada se druže svake godine kada dođu. Očekuje se još i skorašnji dolazak stalnih gostiju iz Hamburga