Kandidat HSS-a

Božidar Zubčić: ‘Vinodol može biti lijepa priča i zajednički uspjeh’

Robert Šimonović

Živjeti u Vinodolskoj općini je privilegij – Božidar Zubčić

Živjeti u Vinodolskoj općini je privilegij – Božidar Zubčić

Želim biti načelnik koji donosi pozitivnu atmosferu, ne daje obećanja za koja ne zna može li ih ispuniti te koji radi po zakonu i poštuje procedure, istaknuo je ZubčićBRIBIR Božidar Zubčić (Zube) HSS-ov je kandidat za načelnika Vinodolske općine. Mještanima Bribira Zube nije nepoznat, s obzirom na to da je već obnašao funkciju načelnika Vinodolske općine (neposredno poslije tragične smrti načelnika Ivice Crnića), a mnogima je poznat i kao vlasnik bribirske pizzerije »Poli Zubi«. U razgovoru sa Zubčićem, dotakli smo se njegovog predizbornog političkog programa, a iznio nam je i svoje viđenje trenutnog društveno-političkog stanja u Vinodolskoj općini.


Znanje i iskustvo


Zubčićevu listu za Općinsko vijeće čine Jadranka Frković, Esther Bojanac, Marija Svetić, Ružica Kršul, Renata Mršan, Željko Markelić, Nataša Pečuvčić, Sandra Stanić, Eman Mrvoš, Darko Mureta, Igor Matijević i Hrvoje Petrović.
– Našu kandidacijsku listu čine ljudi koji vole svoj kraj, imaju obitelji i žele svojim radom pridonijeti boljoj budućnosti svoje djece i svih stanovnika općine, pojasnio je Zubčić te naveo glavne razloge svoje kandidature za načelnika Vinodolske općine.
– U politički život općine ulazim kao član mjesnog odbora, obnašao sam dužnost zamjenika načelnika u mandatu pokojnog Ivice Crnića i u to vrijeme pohađao edukacije vezane uz EU fondove. Po Crnićevoj tragičnoj smrti, obavljao sam posao načelnika. U prošlom mandatu aktivno sudjelujem u radu Općinskog vijeća. Stečeno iskustvo i razumijevanje rada lokalne samouprave želim staviti u službu svih stanovnika našeg kraja. Želim biti načelnik koji donosi pozitivnu atmosferu, dostupan svim građanima, koji ne daje obećanja za koja ne zna može li ih ispuniti te koji radi po zakonu i poštuje procedure, istaknuo je Zubčić koji nam je odgovorio i koji bi bili prvi njegovi potezi po preuzimanju dužnosti načelnika.


Gospodarenje otpadom


– Odmah na početku mandata učinit ću analizu stanja proračuna i pokrenuti postupak kojim bi proračun Općine postao potpuno javan i dostupan građanima na uvid. Proračun nije velik, ali mislim da se pažljivijim upravljanjem sredstvima, suradnjom sa Županijom, nadležnim ministarstvima te korištenjem Europskih fondova može puno napraviti. Zakon o gospodarenju otpadom se mijenja, a prvi veliki ispit za mene i buduće članove Vijeća bit će donošenje odluke o organizaciji i cijenama odvoza otpada iz domaćinstava. Što se programa tiče, na adrese naših sugrađana poslali smo dopis s razrađenim programom rada za idući mandat i pogled u budućnost kakvu želimo živjeti. Tu su briga za djecu i mlade, pomoć starijima i nemoćnima, stvaranje poticajne klime za razvoj poduzetništva, otvaranje OPG-ova… Pametnim promišljanjem i stavljanjem sebe u funkciju bogate povijesti i tradicije našeg kraja, Vinodol će postati nezaobilazno turističko odredište, sredina poželjna za život. Od svih projekata nužnih za poboljšanje kvalitete života istaknuo bih aktivan angažman na realizaciji projekta aglomeracije za Vinodolsku općinu, projekta kojim će se obnoviti dio vodovodne mreže i izgraditi mreža kanalizacijskih priključaka u svim naseljima.
Na pitanje o zadovoljstvu/nezadovoljstvu životom u Vinodolskoj općini odgovara:
– Živjeti u Vinodolskoj općini je privilegij. Izuzetan geografski položaj i ogroman potencijal našeg kraja, taj nevjerojatan spoj zelene doline, blizine mora i šume u zaleđu, prostora koji još uvijek nije devastiran, zaista je sredina poželjna za život. Svako naselje unutar općine ima što pokazati, ali nedostaje nit koja ih povezuje. Uz malo hrabrosti, samopouzdanja, poduzetnosti, pojedinačne inicijative i podršku lokalne samouprave, zaključio je Božidar Zubčić.