Dobra vijest

»Boom« prvašića u Bribiru sve razveselio

Ante Peričić

Foto A. Peričić

Foto A. Peričić

Unazad deset godina stalno nam je padao broj učenika, znali smo imati 8 do 9 učenika po razredu. Nakon osam godina, ovo je prva godina da imamo porast i to ovakav, presretni smo – naglasio je ravnatelj bribirske osnovne škole Goran MatićBRIBIR – Prvi je tjedan školske godine za bribirsku Osnovnu školu Dr. Josipa Pančića prošao radosnije i glasnije nego lani. Naime, ove se godine u prvi razred te škole upisalo 15 učenika, čak devet više no u rujnu 2019. godine. Porast je to koji veseli i ulijeva nadu da će i u budućnosti natalitet napokon početi rasti.


– Unazad deset godina stalno smo padali s brojem učenika, znali bismo se držati na 8 do 9 učenika po razredu, kad bi bilo deset, to bi bilo sjajno. Nakon osam godina, ovo je prva godina da imamo porast i to ovakav, presretni smo – naglasio je ravnatelj bribirske osnovne škole Goran Matić.


Usporedbe radi, sve okolne škole imaju manje učenika nego lani. U Crikvenici je u prvi razred upisano 11 učenika manje no lanjske godine (ukupno 66), Novi Vinodolski broji 25 prvašića (devet manje nego prošle godine), a Tribalj je, s lanjskih 21 u prvome razredu, ove godine pao na samo četvero prvašića.
Tako bi se, kroz koju godinu, bribirska Osnovna škola Dr. Josipa Pančića, koja broji 19 učitelja, mogla popeti i do stotinjak učenika, čime bi prostorije škole zaživjele kao nekad. Učiteljica prvog razreda Dilajla Pavletić veselo dodaje da je uvijek lakše raditi s više, nego s manje djece i da se nada da će se ovaj »baby boom« u Bribiru nastaviti.