Daruju sugrađane

Besplatno učlanjenje u crikveničku knjižnicu 21. prosinca

Franjo Deranja

Foto Franjo Deranja

Foto Franjo Deranja

Kako bi se omogućilo besplatan upis što većem broju naših sugrađana, nije potrebno dolaziti u knjižnicu, već je dovoljno kontaktirati nas u ponedjeljak, 21. prosinca, telefonom ili elektroničkom poštom – kaže ravnateljica Irena KrmpotićGradska knjižnica Crikvenica kroz mnogobrojne akcije tijekom godine omogućuje besplatno učlanjenje različitim korisničkim skupinama – od najmlađih uzrasta kroz članstvo u programu Bebeteka, kojim se potiče čitanje i gdje se Bebuljci i Čituljci druže s knjigom od svojih prvih koraka, do akcija u sklopu Mjeseca hrvatske knjige kada se besplatno učlanjuju vrtićarci iz programa predškole te prvašići crikveničkih osnovnih škola.


Nisu zaboravljeni ni umirovljenici koji kroz akciju Zlatni klub također mogu koristiti tu mogućnost, socijalne kategorije i osobe s posebnim potrebama s područja grada Crikvenice te poklon građanima uz Noć knjige kada se besplatno mogu učlaniti svi, bez obzira na njihovu dobnu skupinu.


Na samom kraju godine, u ovom neobičnom Adventu obilježenom izostankom uobičajenog blagdanskog veselja zbog brojnih epidemioloških mjera, crikvenička knjižnica nastavlja s darivanjem.
– Posebno nas veseli da i ove godine stipendistima Grada Crikvenice knjižnica daruje besplatnu godišnju članarinu. Još jedan takav prekrasan dar u ovo blagdansko vrijeme knjižnica je odlučila darovati svim stanovnicima Crikvenice uoči Božića – 21. prosinca će se svi zainteresirani za članstvo u Gradskoj knjižnici Crikvenica moći učlaniti ili obnoviti svoje članstvo potpuno besplatno.


Kako bi se omogućilo besplatan upis što većem broju naših sugrađana, nije potrebno dolaziti u knjižnicu, već je dovoljno kontaktirati nas u ponedjeljak, 21. prosinca, telefonom ili elektroničkom poštom.


Knjižnica je za svakog svog člana koji dođe pripremila i slatki poklon. Time će ovo izazovno vrijeme pandemije koje iziskuje i česte izolacije biti barem malo lakše uz knjigu, vjernog prijatelja s kojim nikad nisi sam – rekla je prof. Irena Krmpotić, ravnateljica knjižnice.


– Crikvenička knjižnica ovoga adventa zamijenila je i dom Svetoga Nikole pa svi oni koji to još nisu učinili u knjižnici mogu podići i poklon paket za djecu Grada Crikvenice koja nisu obuhvaćena vrtićkim i školskim programom.


Novim okolnostima prilagodila se i Bebeteka koja se može pratiti online uz Adventske pričaonice na You tube kanalu i Facebook stranici Gradske knjižnice Crikvenica, a voditeljice Tatjana Car Kolombo i Vlatka Pobor odlično osmišljenim programom, i to s knjižničnim mačkom Carom Edgarom, opjevanom i živućom maskotom knjižnice u glavnoj ulozi, razveselile su mnogobrojne mališane – dodala je još Irena Krmpotić.


Uza sve navedeno, unatoč epidemiološkim mjerama, knjižnica je za svoje korisnike osigurala cjelodnevni rad tako da su korisničke usluge dostupne prema istaknutom rasporedu u Središnjem odjelu, u Ogranku Selce i Knjižnoj stanici Dramalj.